... Βρήκα μια συνταγή για εύκολα eggs florentine. Ούτε τα εύκολα ούτε τα δύσκολα με είχαν απασχολήσει έως τώρα, τα eggs florentine κι εγώ, δυο ξένοι στην ίδια πόλη.
Αλλά επειδή αρκετά ζόρια έχουμε αυτό τον καιρό όλοι και δεν είμαστε για δύσκολα - ούτε eggs florentine ούτε γενικότερα - πήγα στην κουζίνα και την έφτιαξα τη συνταγή, γιατί μεταξύ άλλων είχε και πλάκα ...
Φωλιές ψωμιού με σπανάκι και αυγά
υλικά:
6 φέτες ψωμί του τοστ (εδώ ολικής χωρίς γλουτένη)
6 αυγά
σπανάκι (κατεψυγμένο)
6 φέτες ψωμί του τοστ (εδώ ολικής χωρίς γλουτένη)
6 αυγά
σπανάκι (κατεψυγμένο)
αλάτι, πιπέρι, βούτυρο
προαιρετικά:
τυρί κρέμα
ημίσκληρο τυρί ή γραβιέρα
τυρί κρέμα
ημίσκληρο τυρί ή γραβιέρα
Ξεπαγώνουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το στύβουμε πολύ καλά.
Το αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Αλείφουμε με βούτυρο και τις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωμιού.
(Εγώ άλειψα μόνο τη μία πλευρά με βούτυρο και την άλλη, την εσωτερική, με τυρί κρέμα).
Πιέζοντας απαλά βάζουμε τις φέτες σε ισάριθμες θήκες για μάφιν ή βουτυρωμένα πυρίμαχα μπωλ.
Μοιράζουμε το σπανάκι στις θήκες.
Σπάμε σε κάθε θήκη από 1 αυγό.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να σφίξουν τα αυγά (περίπου 15΄-20΄).
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου