... Μαύρα τα χαμπέρια από τον πόλεμο, μαύρα τα μαντάτα για την ακρίβεια, μαύρα τα νούμερα του κορωνοϊού, μαύρα και τα φασόλια ...
Μαύρα φασόλια με λουκάνικο
υλικά:
1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο (εδώ κοτόπουλου)
2 μέτρια κρεμμύδια
2 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κονσέρβες μαύρα φασόλια (black beans)
2 κούπες ζωμός κότας
ψιλοκομμένος μαϊντανός
Κόβουμε το λουκάνικο διαγώνια σε φέτες.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε κυβάκια.
Σε βαθύ τηγάνι ή σωτέζα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε το λουκάνικο απ' όλες τις πλευρές.
Το βγάζουμε σε πιάτο.
Σωτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και τα καρότα για 5΄.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια.
Τα φέρνουμε 2-3 γύρες όλα μαζί και ρίχνουμε τα φασόλια στραγγισμένα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζωμό.
Βράζουμε για 15΄.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε για άλλα 10΄.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
Σερβίρουμε.
Για να γίνει νηστίσιμο το πιάτο, χρησιμοποιούμε λουκάνικο θαλασσινών ή χορτοφαγικό και κύβο λαχανικών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου