Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Χυλοπιτάκι στο φούρνο με τυριά ...

 ... Τώρα που μαγειρεύεις μόνος σου, χρειάζεσαι κάτι να σου αναπτερώσει το ηθικό. Κι όχι μόνο να σε χορτάσει αλλά και να σε παρηγορήσει για το λασπωμένο ρύζι και τον αρακά που κολυμπούσε ύπτιο και μάθαινε πρόσθιο. Ένα χυλοπιτάκι στο φούρνο θα είναι ό,τι πρέπει. Μη σκέφτεσαι σουφλέ και πανικοβάλλεσαι, δε θα μπλέξεις με μπεσαμέλ και τα τοιαύτα. Αυτά, όταν γίνεις περιποιημένος μάγειρας. Προς το παρόν ακόμη και τα μανιτάρια θα είναι από κονσέρβα ...


Χυλοπιτάκι στο φούρνο με τυριά





υλικά:
500 γρ. χυλοπιτάκι/πένες/ταλιατέλες
250 γρ. αλλαντικό (εδώ καπνιστή μπριζόλα και καπνιστό κοτόπουλο)
μισό ή 1 κεσεδάκι τυρί cottage (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
1 μπάλα μοτσαρέλα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
τριμμένο τυρί (εδώ ημίσκληρο με χαμηλά λιπαρά)

200 ml κρέμα γάλακτος (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
1 κονσέρβα μανιτάρια




Βράζουμε το χυλοπιτάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του, κατά προτίμηση για 1΄-2΄ λιγότερο.




Το στραγγίζουμε, το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το cottage και ανακατεύουμε.





Κόβουμε το αλλαντικό σε λωρίδες και τη μοτσαρέλα σε κομμάτια με το χέρι μας.





Ρίχνουμε στο χυλοπιτάκι τη μοτσαρέλα, τα μανιτάρια καλά στραγγισμένα και τα αλλαντικά και ανακατεύουμε καλά.






Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και περισσότερο πιπέρι.





Ανακατεύουμε καλά και α
δειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.





Σκορπίζουμε γενναιόδωρα από πάνω ημίσκληρο τυρί.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄ περίπου.





Σερβίρουμε αμέσως.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου