Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Φιλέτο βακαλάου με πατάτες, ελιές και τοματίνια ...

 ... Μικρές φρέσκες πατατούλες, ολοστρόγγυλα τοματίνια και ελιές Καλαμών. Αυτή είναι η πρωτότυπη συνοδεία του σημερινού βακαλάου ...


Φιλέτο βακαλάου με πατάτες, ελιές και τοματίνια





υλικά:
400 γρ. φρέσκες πατατούλες με τη φλούδα
2-3 σκελίδες σκόρδο 
200 γρ. τοματίνια
μισή κούπα ελιές Καλαμών
3-4 φιλέτα βακαλάου
1 κλαράκι δεντρολίβανο






Πλένουμε τις πατατούλες και τις κόβουμε στη μέση ή στα τρία, ανάλογα με το μέγεθός τους. 




Τις βάζουμε σε ευρύχωρο ταψί μαζί με το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αρωματίζουμε με δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε καλά.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄. Στα μισά ανακατεύουμε μια φορά τις πατάτες.





Αλατοπιπερώνουμε το βακαλάο και τον ραντίζουμε με ελαιόλαδο. 





Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ανακατεύουμε τις πατάτες με τα τοματίνια και τις ελιές.





Βάζουμε στη μία πλευρά του ταψιού τα λαχανικά και στην άλλη τα φιλέτα του βακαλάου.





Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15΄-20΄ περίπου, ή μέχρι να γίνουν τα λαχανικά.





Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και προαιρετικά με λεμόνι.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου