… Τα φυτικά γάλατα κερδίζουν έδαφος και στη χώρα μας, βοηθούσης και της τεράστιας διαφημιστικής καμπάνιας αλλά και των προσφορών που τα συνοδεύουν στα ράφια των σούπερ-μάρκετ. Δεν ξέρω τι γνώμη έχω γι’ αυτά. Σίγουρα πάντως δεν έγινε καλύτερη όταν διάβασα στο Guardian τις συνέπειες της καλλιέργειας τεράστιων εκτάσεων με αμυγδαλιές για το δημοφιλέστατο πλέον γάλα αμυγδάλου.
Το μη χείρον βέλτιστον, το βόειον επίσης, και λέω να παραμείνω στα γαλακτοκομικά προϊόντα της ηπειρώτικης κτηνοτροφίας, κάνοντας μια εξαίρεση κατά τις περιόδους νηστείας …
Νηστίσιμο κέικ με κακάο και γάλα σόγιας
Το μη χείρον βέλτιστον, το βόειον επίσης, και λέω να παραμείνω στα γαλακτοκομικά προϊόντα της ηπειρώτικης κτηνοτροφίας, κάνοντας μια εξαίρεση κατά τις περιόδους νηστείας …
Νηστίσιμο κέικ με κακάο και γάλα σόγιας
υλικά:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. κακάο σκόνη
350 ml γάλα σόγιας με γεύση κακάο
130 ml ηλιέλαιο
1 κ. γλ. baking powder
3/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το αλάτι.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου για 45΄ περίπου.
Βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στη ζύμη του κέικ κι αν, όταν τη βγάλουμε, είναι στεγνή, το κέικ είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου