Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Κορμός δέντρου …


        
         
         
… ‘Timbeeer’
εφώναξα ως άλλη Χόλι Γκολάιτλι κάνοντας τα χέρια μου χωνί και προειδοποιώντας τους γύρω ότι “προσοχή πίπτουν δέντρα”. Κι αφού ως άλλος Γιάννης Πουρναρίτης έκοψα τον πεύκο γιατί-γιατί, καταπιάστηκα με τον κορμό.
Αυτός είναι κορμός, κύριε, όχι τα σαμιαμίδια που πουλάνε τα ζαχαροπλαστεία. Με την περίμετρό του τη μεγάλη, το κούτσουρο το χοντρό, με τα φυτρωμένα πάνω του μανιτάρια και τους δακτυλίους για να μετράς την ηλικία του και να θαυμάζεις τα έργα της φύσης και των χειρών μας …



Κορμός δέντρου







υλικά:
2 στρογγυλά τσουρέκια
500 γρ. κρέμα κάστανου ή μαρμελάδα κάστανο      
πραλίνα φουντουκιού
έτοιμο frosting σοκολάτας

Για τους δακτυλίους του κορμού:
δίχρωμη πραλίνα (λευκή και σκούρα)

Για τα διακοσμητικά μανιταράκια:
χρωματιστά marshmallows







Η αρχική συνταγή είχε υλικά και οδηγίες για παντεσπάνι, κρέμα και frosting. Εγώ περιορίστηκα στον αυτοσχεδιασμό και τη συναρμολόγηση έτοιμων υλικών αντικαθιστώντας το παντεσπάνι με τσουρέκι, την κρέμα με πραλίνα φουντουκιού και έτοιμη κρέμα  κάστανου και χρησιμοποιώντας το έτοιμο σοκολατένιο frosting αμερικάνας κυρίας.







Κόβουμε οριζόντια κάθε βασιλόπιτα σε δύο δίσκους προσέχοντας να έχουν όσο είναι δυνατόν το ίδιο πάχος.






Βάζουμε σε πιατέλα τον πρώτο δίσκο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του πραλίνα φουντουκιού.


Το πώς θα γεμίσουμε τον κορμό εξαρτάται από τις προτιμήσεις μας. Επειδή η γεύση του κάστανου είναι αρκετά έντονη, απλώσαμε την κρέμα κάστανου μόνο στη μεσαία στρώση προτιμώντας για τις άλλες δύο πραλίνα φουντουκιού που είναι πιο δημοφιλής στα πιτσιρίκια, τα οποία παρεμπιπτόντως ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα κι έκαναν ουρά στην κουζίνα ζητώντας, πολύ σοβαρά αλλά μισογελώντας, ‘να φάνε ξύλο’.


 

 

Βάζουμε το δεύτερο δίσκο και απλώνουμε στην επιφάνειά του την κρέμα κάστανου.






Καλύπτουμε με τον τρίτο δίσκο στον οποίο απλώνουμε ξανά πραλίνα φουντουκιού.

Ολοκληρώνουμε το οικοδόμημα με τον τέταρτο δίσκο τσουρεκιού.

Καλύπτουμε όλο το γλυκό με το frosting σοκολάτας ξεκινώντας από τις πλευρές και καταλήγοντας στην επιφάνεια. Επειδή είναι ελαφρώς κυρτή, μπορούμε να την ισιώσουμε αφαιρώντας ένα κομμάτι από το κέντρο ή να εξομαλύνουμε το σχήμα βάζοντας περισσότερο frosting στις άκρες.







Χρησιμοποιώντας πηρούνι ή μαχαίρι δημιουργούμε γραμμές γύρω-γύρω στον κορμό.






Για να φτιάξουμε τους δακτυλίους του κορμού αναμειγνύουμε τη δίχρωμη πραλίνα, την απλώνουμε κι αυτή στην επιφάνεια και με κουτάλι ή οδοντογλυφίδα σχηματίζουμε ομόκεντρους κύκλους.






Για τα μανιταράκια κόβουμε κομμάτια από τα marshmallows και τα πλάθουμε δημιουργώντας το καπέλο και το ποδαράκι των μανιταριών.
Στολίζουμε τον κορμό.

Σερβίρουμε το μεγαλοπρεπές έργο των χειρών μας.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου