… Όποιος έχει πιπέρι ρίχνει και στα λάχανα. Κι όποιος έχει κάρρυ, ρίχνει και στα νουντλς ...
Νουντλς με κάρυ
υλικά:
150 γρ. νουντλς αυγού
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 γρ. καπνιστό ζαμπόν
2 αυγά
2 κουτ. γλ. κάρρυ
Βράζουμε τα νουντλς σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Κρατάμε μία κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε σε κομμάτια ή λωρίδες και το ζαμπόν.
Ζεσταίνουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή γουώκ και ρίχνουμε το ζαμπόν και το κάρρυ.
Τα σωτάρουμε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.
Ανακατεύουμε για 2΄-3΄, αλατοπιπερώνουμε και αραιώνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού με λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
Μοιράζουμε σε πιάτα γαρνίροντας με τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια και ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου