… Λίγο το Halloween με τις κολοκύθες του, λίγο το Thanksgiving επίσης με τις κολοκύθες του και τις γλυκοπατάτες του, και τα μάτια μου έχουν γεμίσει μ’ αυτό το υπέροχο πορτοκαλί χρώμα, που μου ζεσταίνει την καρδιά και διώχνει μακριά την τοξική μαυρίλα της Black Friday, που έχει καλύψει
τον πλανήτη. Συνδυασμένο μάλιστα με τα υπόλοιπα χρώματα στη σημερινή σαλάτα, κάνει τη μέρα γιορτινή …
Σαλάτα με γλυκοπατάτες, πολύχρωμες ντομάτες και φέτα
Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση. Τις βάζουμε σε βαθύ πιάτο και τις σκεπάζουμε με μεμβράνη φαγητού κατάλληλη για το φούρνο μικροκυμάτων.
Τις ψήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 7΄-10΄. Τις βγάζουμε, αφαιρούμε προσεκτικά τη μεμβράνη, προσέχοντας να μην καούμε από τον εγκλωβισμένο ατμό, και κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος για να ελέγξουμε αν έχουν ψηθεί μέχρι μέσα. Αν όχι τις ξαναβάζουμε στο φούρνο, χωρίς μεμβράνη αυτή τη φορά, για άλλα 5΄ περίπου.
Τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, τις κόβουμε σε φέτες και τις αραδιάζουμε σε πιάτο. Αλατοπιπερώνουμε.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια στο μέγεθος και το σχήμα που προτιμάμε.
Όσο για το χρώμα τους, δεν είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε τα σχετικά ακριβά πολύχρωμα τοματίνια. Αυτή την εποχή βρίσκουμε στις λαϊκές αγορές ντομάτες σε όλα τα στάδια ωρίμανσης – και καλογινωμένες κόκκινες και πορτοκαλί που κοντεύουν να ωριμάσουν και κιτρινοπράσινες που τρώγονται μια χαρά.
Προσθέτουμε τη ρόκα, αλατίζουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο ξύδι και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε τις ντομάτες και τη ρόκα πάνω στις γλυκοπατάτες συγκεντρώνοντας την περισσότερη ποσότητα στο κέντρο του πιάτου, όπως ξεκάθαρα δηλώνει και το ίδιο το ρήμα συγκεντρώνω.
Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια και τη σκορπίζουμε στη σαλάτα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμη.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου