Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Κοτόπουλο με αρμιά …

… Ο καιρός θυμήθηκε το χειμώνα κι εγώ θυμήθηκα ένα λαχανάκι αρμιά, που έφερα από την Καστοριά και περιμένει υπομονετικά τη σειρά του. Με το άλλο λαχανάκι έφτιαξα αρμιόπιτα αλλά με σφολιάτα, μ’ αυτό θα φτιάξω το δεύτερο χαρακτηριστικό φαγητό με αρμιά, τουτέστιν κοτόπουλο. Στο οποίο ούτε να διανοηθώ να βάλω ντομάτα, μου είπε η Καστοριανή κυρία εξηγώντας μου πώς μαγειρεύεται το …


Κοτόπουλο με αρμιά



υλικά:
1 μικρό λάχανο αρμιά
2-3 μπουτάκια ή μισό κοτόπουλο
λίγο λευκό κρασί
ζεστό νερό ή ζωμός κοτόπουλου
καπνιστή πάπρικα (εδώ γλυκιά)






Κόβουμε το λάχανο στη μέση, αφαιρούμε τη σκληρή καρδιά του κι ύστερα το κόβουμε με το ψαλίδι σε μικρές λωρίδες. 

(Για να απαλύνω κάπως την έντονη γεύση του στην οποία είμαστε ασυνήθιστοι, έστυβα λίγο το λάχανο πριν το κόψω).






Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές. 

Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και πρσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο. 

Τα σωτάρουμε μαζί για 5΄, νοστιμίζουμε με πιπέρι και πάπρικα και, αν δεν χρησιμοποιήσουμε ζωμό, ίσως με λίγο αλάτι.

Ρίχνουμε ζεστό νερό ή ζωμό μέχρι να σκεπαστούν το κοτόπουλο και το λάχανο.

Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 4ο΄ περίπου.





  
Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πάπρικα.
    
   

    







2 σχόλια: