… Ο καιρός θυμήθηκε το χειμώνα κι εγώ θυμήθηκα ένα λαχανάκι αρμιά, που έφερα από την Καστοριά και περιμένει υπομονετικά τη σειρά του. Με το άλλο λαχανάκι έφτιαξα αρμιόπιτα αλλά με σφολιάτα, μ’ αυτό θα φτιάξω το δεύτερο χαρακτηριστικό φαγητό με αρμιά, τουτέστιν κοτόπουλο. Στο οποίο ούτε να διανοηθώ να βάλω ντομάτα, μου είπε η Καστοριανή κυρία εξηγώντας μου πώς μαγειρεύεται το …
Κοτόπουλο με αρμιά
υλικά:
1 μικρό λάχανο αρμιά
2-3 μπουτάκια ή μισό κοτόπουλο
λίγο λευκό κρασί
ζεστό νερό ή ζωμός κοτόπουλου
καπνιστή πάπρικα (εδώ γλυκιά)
Κόβουμε το λάχανο στη μέση, αφαιρούμε τη σκληρή καρδιά του κι ύστερα το κόβουμε με το ψαλίδι σε μικρές λωρίδες.
(Για να απαλύνω κάπως την έντονη γεύση του στην οποία είμαστε ασυνήθιστοι, έστυβα λίγο το λάχανο πριν το κόψω).
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε ζεστό νερό ή ζωμό μέχρι να σκεπαστούν το κοτόπουλο και το λάχανο.
Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και πάπρικα.
Φαίνεται ενδιαφέρον πιάτο και ελαφρύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ. Είναι και τα δύο, παρά τα ελάχιστα υλικά. Και πολύ-πολύ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφή