Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Μπακαλιάρος πανέ με σκορδάτα νιόκι …

… Η μισή ντροπή δική μου και η υπόλοιπη επίσης δική μου, αλλά μπακαλιάρο σκορδαλιά δεν έφτιαξα. Ούτε κουράγιο είχα ούτε μεγάλο τάργκετ γκρουπ να ικανοποιήσω.
Καλό κι άγιο το έθιμο, μεγάλη και διπλή η γιορτή, χρόνια πολλά και ζήτω η εθνική μας παλιγγενεσία, και του χρόνου νά ’μαστε καλά να ξαναγιορτάσουμε, αλλά μπακαλιάρο σκορδαλιά δεν έφτιαξα.
Δεν αντέχω ούτε το τηγάνισμα και την τηγανίλα του που αιωρείται για μέρες στο σπίτι και ποτίζει ρούχα και έπιπλα, ούτε τη βαριά μυρωδιά του μπόλικου σκόρδου που διαχέεται σε κάθε εκπνοή και από όλους τους πόρους του δέρματος.
Κι αυτός ο ένας στο σπίτι μας που τρώει μπακαλιάρο σκορδαλιά ή θα φάει έξω - και θα παραμείνει έξω μέχρι νεωτέρας - ή θα φάει κάτι παρεμφερές …
 
 
Μπακαλιάρος πανέ με σκορδάτα νιόκι
 
 
 
 
 
 
υλικά:
2 παναρισμένα φιλέτα μπακαλιάρου (εδώ κατεψυγμένα)
1 συσκευασία νιόκι πατάτας
1 σκελίδα σκόρδο
 
 
 
 
Ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο και τηγανίζουμε τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να κάνουν μια ωραία τραγανή κρούστα εξωτερικά (περίπου 10΄ από κάθε πλευρά). 

Τα βγάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητίκό χαρτί.
 
Βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3΄-4΄ ή μέχρι να ανέβουν όλα στην επιφάνεια του νερού. 

Τα στραγγίζουμε και βάζουμε στο κατσαρολάκι 3 κουταλιές λάδι και 1 σκελίδα σκόρδο.

 Σωτάρουμε ελαφρά να πάρει το λάδι σκορδάτη γεύση και ρίχνουμε τα νιόκι. 

Ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε στη φωτιά για 2΄-3΄, αποσύρουμε και πετάμε το σκόρδο.
 
 

 
 
 
 
Σερβίρουμε αμέσως.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου