Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Αμυγδαλωτά …

… Τους τρούλους του Αλμπερομπέλλο μου θύμισαν τα αμυγδαλωτά. Ή τους θυμόμουνα έτσι κι αλλιώς κι απλώς τους συνδύασα με τα αμυγδαλωτά.
                  
         
Από την πόλη έρχομαι και στην μορφή κανέλλα δηλαδή, μόνο που τα αμυγδαλωτά έχουν στην κορφή ένα γαρυφαλλάκι …



Αμυγδαλωτά



υλικά:
για το σιρόπι:
70 ml νερό
80 γρ. ζάχαρη
25 ml ανθόνερο
1/2 κουτ. γλ. άρωμα ή 1 κουταλιά λικέρ πικραμύγδαλο
250 γρ. αμύγδαλα (ασπρισμένα)
ζάχαρη άχνη
μοσχοκάρφια (γαρυφαλλάκια)







Βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 10΄.

 Προσθέτουμε το ανθόνερο και το λικέρ/άρωμα πικραμύγδαλου, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.



Βάζουμε τα αμύγδαλα λίγα-λίγα στο multi και τα αλέθουμε.
         

                   
Τα βάζουμε σε μπωλ και ρίχνουμε περίπου το μισό σιρόπι. 

Ανακατεύουμε με σπάτουλα και ρίχνουμε λίγο-λίγο και το υπόλοιπο σιρόπι (ίσως να μη χρειαστεί όλο). 

Και πάλι ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα σιλικόνης, να υγρανθεί όλο το τριμμένο αμύγδαλο. 

Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.



Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και το πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού, πιέζοντας ελαφρά την κορυφή ανάμεσα στα δάχτυλά μας.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή σε κρύο χώρο του σπιτιού, δηλαδή οπουδήποτε, για όλη τη νύχτα.



Κυλάμε τα αχλαδάκια σε ζάχαρη άχνη να καλυφθούν καλά απ’ όλες τις πλευρές.

         
   
                
Βάζουμε στην κορφή κάθε αμυγδαλωτού από ένα μοσχοκάρφι (γαρυφαλλάκι).

Αραδιάζουμε σε πιατέλα ή τα τυλίγουμε ένα-ένα σε σελοφάν.

Τρατάρουμε.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου