… Εμείς όμως ποτέ δεν θα υποπίψουμε σε τοιούτο σφάλμα - για να μην πω έγκλημα καθοσιώσεως και σου πέσει βαρύ.
Και θα φτιάξουμε την καρμπονάρα όπως ορίζει ο κυρ-Τζενάρος, αυτός που έμαθε στο Τζέιμι τα μυστικά της ιταλικής κουζίνας …
Καρμπονάρα
υλικά:
200 γρ. μπέικον
3 αυγά
παρμεζάνα ή πεκορίνο
250 γρ. σπαγγέτι
μαύρο πιπέρι
Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν για την καρμπονάρα το guanciale, εμείς το μπέικον αλλά έχω δοκιμάσει και την αντικατάστασή του από σύγκλινο με εξαίρετο αποτέλεσμα.
Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το ροδίζουμε σε 3 κουταλιές λάδι, σε σκεύος που να χωράει όλο το φαγητό.
Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το τριμμένο τυρί.
Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα περνάμε με πηρούνα στο σκεύος με το μπέικον και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να έχουμε μια ρευστή σάλτσα.
Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου