… Ήρθες και μού ’φερες … Το καλοκαίρι μου περίμενα η μικρή τρελλή ξανθούλα γαλουχημένη με το Νέο Κύμα, άντε τον Αύγουστο που μου χρωστάς και τον ξέχασες.
Εσύ όμως ήρθες και μού ’φερες ένα τσουβάλι πατάτες απ’ το χωριό σου. Το ξέρω ότι ο τόπος σας είναι διάσημος για τις πατάτες του, όμως ο δικός μας είναι κλειστός και τόσες πατάτες δε χωράνε. Κι εκτός αυτού, δε μ’ αρέσουν καθόλου οι πατάτες και το φυλάω του κόντε Καποδίστρια που μας τις κουβάλησε - νά ’ναι καλά ο άνθρωπος που χόρτασε ο κόσμος σε δύσκολες εποχές.
Και τώρα δύσκολες είναι οι εποχές γι’ αυτό ετοιμαστείτε να ποζάρετε στο Βικέντιο του μέλλοντος. Έχετε να φάτε πολλές πατάτες μέχρι να τελειώσουν …
Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο
υλικά:
4 μέτριες χοιρινές μπριζόλες
7-8 πατάτες
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κύβος κότας
1 κουταλιά μουστάρδα
προαιρετικά: λίγο βούτυρο (εδώ με σκόρδο)
χυμός από μισό λεμόνι
Αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε κυδωνάτες.
Τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε ραντίσει με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνουμε, αρωματίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε και τις μπριζόλες στο ταψί.
Διαλύουμε τον κύβο και τη μουστάρδα σε 2 κούπες ζεστό νερό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού.
Ανακατεύουμε προσεκτικά και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ακόμη.
Αν θέλουμε βάζουμε πάνω σε κάθε μπριζόλα ένα κομματάκι βούτυρο, κατά προτίμηση με σκόρδο ή μυρωδικά.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για περίπου 1 ώρα.
Γυρνάμε τις μπριζόλες και συνεχίζουμε το ψήσιμο, χωρίς το αλουμινόχαρτο, για άλλα 30΄-40΄ προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμη.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη λειτουργία του αέρα για να πάρουν χρώμα και να ξεροψηθούν οι μπριζόλες.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου