… Ήταν ένας ντάκος σκούρος, Κρητικός,
κάθε που πεινάγαμε φώναζε ‘εμπρός’
τις ντομάτες έβαζε όλες στη γραμμή,
διάλεγε δυο κούκλες με σάρκα και ζουμί.
Απ’ το ψυγείο έβγαζε για όλους μας τυριά,
φέτα, ανθοτύρια, μανούρια αλμυρά
κι εμένα, που δεν έκανε να τρώω απ’ αυτά,
μού ’φερνε ένα cottage με λίγα λιπαρά …
Ντάκος κλασσικός
υλικά:
κριθαροκουλούρα
ή άλλο χοντρό παξιμάδι
1-2 γινωμένες ντομάτες
φέτα/ανθότυρο/μανούρι
ή τυρί cottage
ρίγανη, ελαιόλαδο
Βγάζουμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
Τις αλατίζουμε ελαφρά και τις αρωματίζουμε με ρίγανη.
Ραντίζουμε με λίγο νερό τα παξιμάδια ή τα περνάμε αστραπιαία κάτω από τη βρύση.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε 1-2 κουταλιές τριμμένη ντομάτα.
Από πάνω ρίχνουμε σε χοντρά τρίμματα το τυρί που προτιμάμε.
Λίγη ρίγανη ακόμη, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου