… Εσύ λοιπόν, που με κοιτάς αφ’ υψηλού στο σούπερ-μάρκετ επειδή παίρνω προϊόντα με κοντινή ημερομηνία λήξης και το τρομαχτικό για σένα κίτρινο αυτοκόλλητο που δηλώνει το ποσοστό έκπτωσης, μάθε ότι δεν πτοούμαι καθόλου.
Ούτε κατώτερη νιώθω, ούτε άπορη ούτε τίποτις φτωχούλα και μπυθουλία.
Αντίθετα νιώθω έξυπνη, καλή διαχειρίστρια των οικονομικών μου και συνειδητοποιημένη καταναλωτής.
Κι επειδή είμαι καλός και ανώτερος άνθρωπος δεν κοιτάω εσένα αφ’ υψηλού κι ας σε θεωρώ αφελή και ψιλοκορόιδο που πληρώνεις το ίδιο προϊόν στη διπλή τιμή.
Διότι το προϊόν είναι το ίδιο. Ούτε χαλασμένο, ούτε χειρότερο, ούτε δευτέρας διαλογής. Κι αν δεν το χρησιμοποιήσω αμέσως, μπορώ μια χαρά να το καταψύξω και να το ανασύρω όταν το χρειαστώ.
Κάτι που δε χρειάστηκε να κάνω με τον καπνιστό σολομό, γιατί μπήκε αμέσως στις …
Φαρφάλες με καπνιστό σολομό, κάππαρη και τυρί κρέμα
υλικά:
250 γρ. φαρφάλες (εδώ ολικής)
115 γρ. καπνιστός σολομός
1 μικρό κρεμμύδι
2-3 κουταλιές τυρί κρέμα
1 κουταλιά κάππαρη ξαρμυρισμένη
άνηθος ψιλοκομμένος
Βράζουμε τις φαρφάλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συκευασία τους.
Κρατάμε 1 κούπα από το νερό στο οποίο έβρασαν και τις στραγγίζουμε.
Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε αμέσως και τις φαρφάλες, το τυρί κρέμα, τον άνηθο, την κάππαρη και το σολομό, κομμένον σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο από το νερό που κρατήσαμε ώστε να δημιουργηθεί μια ελαφριά λευκή σάλτσα.
Αλατίζουμε ελαφρά αν χρειάζεται και τρίβουμε πιπέρι.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου