Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Νιόκι με μικρά μανιτάρια, cottage και φασκόμηλο …

Άλλοι πήραν το δρόμο για τα χωριά τους, άλλοι πήραν το δρόμο για τα νησιά, κάποιοι ίσως να πήραν το δρόμο για τας Ευρώπας ή μέρη εξωτικά. Κάποιοι πήραν γνωστούς και φίλους να τους φιλοξενήσουν στις ήσυχες μισοάδειες πόλεις τους όλοι όμως, ποιος λίγο ποιος πολύ, πήραν βάρος. Από λίγα γραμμάρια μέχρι λίγα κιλά, όλοι σπάσαμε το ατομικό μας ρεκόρ και ανεβήκαμε κατηγορία.
Μετά την εβδομάδα των διατροφικών λαθών, τα οποία όλοι καταευχαριστηθήκαμε, καλό είναι ν’ αρχίσουμε να τα διορθώνουμε.
Κηρύσσω λοιπόν την έναρξη μιας εβδομάδας χωρίς πολύ μαγείρεμα, χωρίς καθόλου κρέας και με πιάτα σε μικρότερες ποσότητες και με λιγότερα υλικά …



Νιόκι με μικρά μανιτάρια, cottage και φασκόμηλο



IMG_8911

 

υλικά:
500 γρ. νιόκι πατάτας 
1 κονσέρβα μικρά μανιτάρια
(ή αντίστοιχη ποσότητα φρέσκα)
2 κουταλιές τυρί cottage
1 μικρό άσπρο κρεμμύδι
λίγα φύλλα φασκόμηλο
ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά βούτυρο (εδώ με σκόρδο)






Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

 Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά τα μανιτάρια από το υγρό της κονσέρβας.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε 8 φυλλαράκια φασκόμηλο. 

Τα βγάζουμε σε πιάτο.



IMG_20180415_125204IMG_20180415_125408



Ζεσταίνουμε λίγο λάδι ακόμη και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.

 

IMG_20180415_125626IMG_20180415_125815

 

Τότε δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα μανιτάρια καλά στραγγισμένα, αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε για 5΄. 

Τα βγάζουμε σε πιάτο.

Αρωματίζουμε το cottage με λίγο ξύσμα λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.



IMG_20180415_130351
IMG_20180415_133328



Βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. 

Παράλληλα ζεσταίνουμε σε σωτέζα 1 κουταλιά βούτυρο. 

Μόλις τα νιόκι ανέβουν στην επιφάνεια, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα περνάμε απευθείας από το βούτυρο. 

Τα σωτάρουμε ανακατεύοντας πολύ απαλά ή κουνώντας τη σωτέζα. 

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε προσεκτικά.



IMG_20180415_133312IMG_20180415_133431IMG_20180415_133605IMG_20180415_133627IMG_20180415_133702

 

Σερβίρουμε αμέσως με τα φυλλαράκια του φασκόμηλου και κουταλιές από το αρωματισμένο cottage.




IMG_8910IMG_8913IMG_8912IMG_8914IMG_8916IMG_8915IMG_8917





Εννοείται ότι τα φρέσκα μανιτάρια δε συγκρίνονται μ’ εκείνα της κονσέρβας και πάντα τα προτιμάμε, αλλά λόγω αργιών έπεσα στην ανάγκη της. Κι επειδή δεν είμαι αχάριστη, χαίρομαι που τα είχα στο ντουλάπι μου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου