Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Σπαγγέτι με κρέμα φυστικιού και γαρίδες …

… Ποιος θα ανοίξει τα φυστίκια; Η μαμά.
Ποιος θα βράσει και θα καθαρίσει τις γαρίδες; Η μαμά.
Ποιος θα φτιάξει τη σάλτσα; Η μαμά.
Ποιος θα βράσει τα μακαρόνια; Η μαμά.
Ποιος θα φάει τη γκουρμέ μακαρονάδα; Όχι η μαμά …

 

Σπαγγέτι με κρέμα φυστικιού και γαρίδες

 

IMG_8855

 

υλικά:
6 μεγάλες ή 12 μικρές γαρίδες
80 γρ. φυστίκια Αιγίνης (εδώ ψημμένα)
200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
100 ml ζωμός λαχανικών
180 γρ. σπαγγέτι
λίγο βούτυρο

ξύσμα πορτοκαλιού
φυστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

 

 

Βράζουμε τις γαρίδες για 4΄-5΄ και τις στραγγίζουμε.

Τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κεφάλι, τα πόδια, το μαύρο εντεράκι και το κέλυφος μέχρι την ουρά.

  

IMG_20180224_125144IMG_20180224_125303IMG_20180224_130700

 

Αλέθουμε ελαφρά στο multi τα φυστίκια Αιγίνης, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή κρέμα.

 

IMG_20180224_125645IMG_20180224_130646

 


Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Παράλληλα ζεσταίνουμε σε γουώκ ή σωτέζα λίγο βούτυρο και ροδίζουμε τις γαρίδες. 

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις.

Προσθέτουμε την κρέμα φυστικιού και σβήνουμε τη φωτιά.



IMG_20180224_131417IMG_20180224_131557IMG_20180224_131729

 

Περνάμε τα σπαγγέτι με πηρούνα ζυμαρικών απευθείας στο σκεύος με τη σάλτσα. 

Ανακατεύουμε ελαφρά και προσεκτικά ώστε να καλυφθούν όλα με τη σάλτσα.



IMG_20180224_131854IMG_20180224_131950 



Σερβίρουμε αμέσως ενισχύοντας κάθε πιάτο με χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης και, προαιρετικά, με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.



IMG_8849IMG_8850IMG_8853IMG_8852IMG_8856IMG_8862IMG_8851






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου