Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Καλαμάρια με πράσινη φακή …

… Το χαρτί το πέταξα. Και κράτησα το καλαμάρι, για να το μαγειρέψω σε μια συνταγή που μου φάνηκε άκρως ενδιαφέρουσα. Και αποδείχτηκε ότι ήταν …

 

Καλαμάρια με πράσινη φακή

 

IMG_7833

 

υλικά:
500 γρ. καλαμαράκια
300 γρ. πράσινη φακή (αν βρούμε μεγάλη)
1 κρεμμύδι
μαϊντανός, θυμάρι
φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκελίδα σκόρδο
1 δαφνόφυλλο

 

 

 

Δένουμε μερικά κλωναράκια μαϊντανό, λίγο θυμάρι και φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι με σπάγκο κουζίνας ή από σιλικόνη. 

Πλένουμε τις φακές και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό μαζί με το μπουκέτο μυρωδικών, το σκόρδο και το δαφνόφυλλο. 

Αλατοπιπερώνουμε και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να βράσουν εντελώς (περίπου 20΄-30΄).

 

 

SAM_5447

 SAM_5449

 

 

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα ροδίζουμε ελαφρά σε 2 κουταλιές λάδι και σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά. 

Τα αλατοπιπερώνουμε με μέτρο, τα αρωματίζουμε με θυμάρι και μετά από δυο τρία λεπτά τα βγάζουμε σε πιάτο.

 

 

SAM_5452

 SAM_5453

 SAM_5462

 

 

Στο ίδιο λάδι που σωτάραμε τα καλαμάρια ροδίζουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για πέντε λεπτά.
Βγάζουμε τις φακές με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και τα καλαμάρια και τα φέρνουμε δυο τρεις γύρες όλα μαζί.

 

 

SAM_5461

 SAM_5464

 

 

Ρίχνουμε τρεις με τέσσερις κουτάλες από το ζωμό στον οποίον έβρασαν οι φακές και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 20΄-25΄, ή μέχρι φακές και καλαμάρια να μαλακώσουν καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη.

 

 

SAM_5466

 SAM_5469

 SAM_5470

 

 

Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και, αν θέλουμε, με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

IMG_7831 

  

IMG_7835

  

IMG_7832

  

IMG_7834

 

.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου