Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Κοχύλια με σάλτσα από πελτέ ντομάτας …

… Τώρα που πας στην ξενητειά εγώ πουλί δε γίνομαι, βγάλτο απ’ το μυαλό σου.
Και τι πουλί να γίνω, τρομάρα μου; Το πολύ πολύ να γίνω καρακάξα που έλεγε κι ο κύριος Πετροχείλος.
Ούτε μπορώ να στέλνω ανθρωπιστική βοήθεια με το σιδερένιο πουλί. Μόνη σου θα τα βγάλεις πέρα, όποιος θέλει Erasmus έχει και τα χτένια.
Μπορώ παρόλα αυτά να σε προπονήσω στην κουζίνα και να φτιάξουμε μερικά φαγητά με ελάχιστα υλικά που βρίσκονται παντού και θα μπορείς να φτιάξεις κι εσύ στις κοινόχρηστες κουζίνες που θα σε ρίξει η επιστήμη και η πείνα …

 

Κοχύλια με σάλτσα από πελτέ ντομάτας

 

 SAM_3827

 

υλικά:
250 γρ. κοχύλια/πενάκι ή άλλο κοντό ζυμαρικό
3 κουταλιές πελτές ντομάτας 
1 κούπα ζωμός κότας
1-2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά βούτυρο ή 2 κουταλιές τυρί κρέμα

 

 

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό για  2΄ λιγότερα από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά, για μισό λεπτό περίπου, το σκόρδο – ολόκληρο αν θέλουμε να το αφαιρέσουμε μετά ή κομμένο σε φετάκια αν το αφήσουμε μέσα στη σάλτσα. 

Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε για 3΄.

 

 SAM_3810 SAM_3811

 

Παίρνουμε μια κούπα από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και διαλύουμε έναν κύβο κότας.

Το ρίχνουμε στον πελτέ και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 4΄-5΄, χρόνος στον οποίον θα είναι έτοιμα και τα ζυμαρικά.

 

 SAM_3812 SAM_3814

 

 Ρίχνουμε στη σάλτσα πιπέρι και το βούτυρο ή το τυρί κρέμα και περνάμε τα ζυμαρικά απευθείας στη σάλτσα με τρυπητή κουτάλα.

 

SAM_3815 SAM_3817 SAM_3818

 

Τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις μαζί και να απορροφήσουν σάλτσα. 

 

SAM_3820 SAM_3822

 

 

Σερβίρουμε αμέσως τα κοχύλια με τη σάλτσα τους, με τριμμένο τυρί ή προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

 

SAM_3826

  SAM_3829

  SAM_3832

  SAM_3828

  SAM_3823

  SAM_3830

 

 

.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου