… Το cottage και η σούπα πρέπει να είναι τα δυο πιο παρεξηγημένα φαγητά στην Ελλάδα. Κι ενώ σ’ όλο τον κόσμο τα γεύματα αρχίζουν μ’ ένα ωραιότατο μπωλάκι σούπα εδώ κυριαρχεί ακόμη το συγκλονιστικό ερώτημα: γιατί να φάω σούπα; Άρρωστος είμαι;
Συνδεδεμένη με δωμάτια νοσοκομείου και θλιβερά νεροζούμια η δόλια η σούπα, συνδεδεμένο με άτεγκτους διαιτολόγους και καταναγκαστικά έργα το δόλιο το cottage. Και τι δεν τού ’χουν σούρει – που είναι άνοστο, που δεν τρώγεται με τίποτα, που είναι τελείως ανάλατο, που είναι σαν να τρως χορτάρι, που να το φάει ο διαιτολόγος να δει τη γλύκα και άλλα γλαφυρά και παντελώς αστήρικτα.
Και μόνο που αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης και είναι χαμηλό σε λιπαρά και νάτριο, θα έπρεπε να το λατρεύουμε κι όχι να το πετροβολάμε. Κι η ουδέτερη γεύση του, που τόσο επικρίθηκε, το κάνει το ιδανικό συστατικό για πίτες, σαλάτες, σούπες και συνοδευτικά …
Σαλάτα με cottage, ελιές και πιπεριά
υλικά:
400 γρ. τυρί cottage
1 πιπεριά Φλωρίνης (ψημμένη ή από βαζάκι)
50 γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες
50 γρ. καρύδια
1 κουταλιά κολοκυθόσποροι
1 κουταλιά ηλιόσποροι
6-7 φυλλαράκια δυόσμου
μαρουλόφυλλα
Αδειάζουμε το cottage σε ψιλό σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίξει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Κόβουμε την πιπεριά Φλωρίνης σε λεπτές λωρίδες και την ανακατεύουμε με τις ελιές σε μπωλ.
Χοντροκόβουμε με μαχαίρι τα καρύδια και τα προσθέτουμε στο μπωλ.
ίχνουμε πιπέρι, λίγο αλάτι και το δυόσμο ψιλοκομμένον και ανακατεύουμε απαλά.
Καβουρντίζουμε ηλιόσπορους και κολοκυθόσπορους σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία ή τους περνάμε από το φούρνο μικροκυμάτων.
Βάζουμε το cottage στα μαρουλόφυλλα και σκορπίζουμε από πάνω το μείγμα πιπεριάς-ελιάς.
Σ’ αυτή την περίπτωση έχουμε μια σαλάτα με έντονα ευδιάκριτα χρώματα και υλικά.
Αν προκρίνουμε τη γεύση και όχι τόσο την εμφάνιση, ανακατεύουμε το μείγμα πιπεριάς-ελιάς με το cottage κι ύστερα το μοιράζουμε στα μαρουλόφυλλα, έχοντας μια καλύτερη ανάμειξη όλων των υλικών.
Σε κάθε περίπτωση σκορπίζουμε τους σπόρους πάνω στη σαλάτα και σερβίρουμε.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου