Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Διακόσμηση για παιδικό Halloween party …

… Λαϊκή απογευματινή είναι η παράσταση για τους πολλούς, για την οικογένεια μαζί με τα παιδιά, για όλους. Κάπως έτσι θα είναι και το φετινό πάρτυ Halloween. Πώς έλεγε η παλιά διαφήμιση της Binaca στο τέλος; Και μια παιδικήήή.
Έ
τσι, και μετά από επίμονο αίτημα του ανηψιού μου, είπαμε κι εμείς φέτος να κάνουμε κι ένα παιδικόόό Halloween πάρτυ. Δε θα του λείπει τίποτε αλλά θα κυριαρχεί κάτι πιο παιχνιδιάρικο και λιγότερο σκοτεινό στο χαρακτήρα του.
Αρχίζοντας από τη διακόσμηση. Οι σκαλισμένες κολοκύθες θα κυριαρχούν, αλλά θα υπάρχουν και λιγότερο πολύπλοκες για να μπορούν να τις φτιάξουν μόνα τους τα παιδιά. Αντί να τις σκαλίσουμε, μπορούμε απλώς να τυλίξουμε με γάζες και επιδέσμους τις μακρόστενες κολοκύθες που βρίσκουμε πια και στα σούπερ μάρκετ, να τους προσθέσουμε ματάκια και να τις μεταμορφώσουμε σε μούμιες …

 

mummy-pumpkin-1011mld106876_vert

 

Κι αν δεν μπορούμε να σκαλίσουμε κολοκύθα, μπορούμε πάντα να εκμεταλλευτούμε το πορτοκαλί χρώμα των πρώτων μανταρινιών και να τα ζωγραφίσουμε με μαρκαδόρους. 

Τρομακτικά στόματα, μυτερά δόντια, σκοτεινά μάτια, ανατριχιαστικά χαμόγελα, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι.

 

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ SAM_4145

 

 Αν τα πιτσιρίκια μας είναι θαρραλέα, που συνήθως είναι και μάλιστα περισσότερο από πολλούς μεγάλους, μια καλή κι εύκολη ιδέα παραμένουν τα κομμένα χέρια. 

Για να τα φτιάξουμε γεμίζουμε με χυμό βύσσινο 2 γάντια μιας χρήσεως. 

Τα παγώνουμε στον καταψύκτη, σκίζουμε προσεκτικά τα γάντια και έχουμε χωρίς κόπο δυο τρομακτικά κατακόκκινα χέρια.

 

 
 ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΧΕΡΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟ

 

Και μια και είμαστε στα έξοδα, φτιάχνουμε και τη διακοσμητική τοματόσουπα με μάτια από μοτσαρέλα και ελιές, διακοσμητική γιατί συνήθως κανείς δεν τολμάει να τη φάει.

 

ΣΟΥΠΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΑΤΙΑ

 

Και φυσικά, οι σκαλιστές κολοκύθες δεν μπορούν να λείπουν από ένα τέτοιο πάρτυ, ακόμη κι αν χρειαστεί να βάλουν ένα χεράκι οι μεγάλοι.

 

_IGP8729  IMG_0378  _IGP8727  IMG_0379  IMG_0382  IMG_0383

 

 

Κι αφού τελειώσαμε με τη διακόσμηση, ώρα να περάσουμε στο ψητό …

 

 


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου