Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Μανιτάρια πανέ …

… Το κουμπί είναι το ίδιο το μανιτάρι.
Το button mushroom με τ’ όνομα, αν έχετε ακουστά. 
Το  μικρό λευκό μανιτάρι, τα καλλιεργημένο, που βρίσκουμε πια παντού και μαγειρεύεται ολόκληρο.

 

button

 

Δίνει ξεχωριστή γεύση στις κόκκινες σάλτσες, φτιάχνει ωραιότατο στιφάδο, αλλά και μια ξεχωριστή λιχουδιά αν το πανάρουμε …

 


Μανιτάρια πανέ


IMG_20161006_141724


υλικά:
500 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια
2 αυγά
τριμμένη φρυγανιά




Αφαιρούμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και σκουπίζουμε το καπέλο τους με χαρτί κουζίνας για να απομακρύνουμε τυχόν χώματα. 

Χτυπάμε τα αυγά και τα αλατοπιπερώνουμε.

Βουτάμε τα μανιτάρια στο αυγό και τα γυρνάμε με πηρούνι, να μουσκέψουν απ’ όλες τις πλευρές.

  Τα περνάμε από τη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφθούν καλά παντού.

 

 IMG_20161006_132051 IMG_20161006_132131 IMG_20161006_132107

 

 

Αραδιάζουμε τα παναρισμένα μανιτάρια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου  και στη λειτουργία του θερμού αέρα, για 10΄-15΄.  
 
Στα μισά του ψησίματος γυρίζουμε μια φορά τα μανιτάρια.

 

 

IMG_20161006_133346

 

  

Σερβίρονται ζεστά και λαχταριστά, πασπαλισμένα με λίγο αλάτι.

 

 

IMG_20161006_141700

  IMG_20161006_141715

 

 

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου