… Τι να φάμε τι, τι να μαγειρέψουμε;
Μες τον καύσωνα νηστικοί θα ρέψουμε.
Σε παρακαλώ, βρες μου κολοκύθια
να τα κάνω γεμιστά
κι άσ’ τα κουτορνίθια
να τα λένε άνοστα
κι άλλα παραμύθια …
Κολοκυθάκια με κρέμα ψωμιού και καπνιστή γαλοπούλα
υλικά:
6 κολοκυθάκια
2 φέτες χωριάτικο ψωμί
150 ml γάλα
100 γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε κυβάκια
1 κρεμμύδι
2 αυγά
150 ml ζωμός λαχανικών
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά και λίγο λάδι το κρεμμύδι και την καπνιστή γαλοπούλα.
Ζεσταίνουμε το γάλα και μουλιάζουμε σ’ αυτό το ψωμί, κομμένο σε μικρούς κύβους.
Το βάζουμε σε μπωλ μαζί με τη γαλοπούλα, το μαϊντανό και τα αυγά.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Αδειάζουμε με κουτάλι το εσωτερικό τους και τα αλατοπιπερώνουμε.
Μοιράζουμε τη γέμιση στα κολοκυθάκια και τα αραδιάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή αντικολλητικό ταψάκι.
Ρίχνουμε στο σκεύος και το ζωμό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 25΄-30΄.
Προς το τέλος του ψησίματος μπορούμε να τα πασπαλίσουμε και με λίγο τριμμένο τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου