… Τα βάψαμε, τα τσουγκρίσαμε, αλλά δεν τα φάγαμε. Τα φάγαμε δηλαδή, αλλά όχι όλα. Εξάλλου πόσα αυγά μπορεί και επιτρέπεται να φάει κανείς;
Πάντα θα περισσέψουν. Βάλαμε μερικά σε πατατοσαλάτες και σαλάτες σεφ, λίγα στο πρωινό κι άλλα σε σάντουιτς και τορτίγιες, διώξαμε και μερικά με λαδορίγανη για τσιπουρομεζέ.
Και τα υπόλοιπα;
Αυγά βραστά γεμιστά με λιαστές ντομάτες
υλικά:
βρασμένα αυγά
λιαστές ντομάτες
κάπνιστη πάπρικα
μπούκοβο γλυκό (ή καυτερό)
2-3 κουταλιές αρωματικό λάδι από τις λιαστές ντομάτες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Καθαρίζουμε τα αυγά, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε προσεκτικά τους κρόκους.
Τους βάζουμε σε μπωλ, τους αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές αρωματικό λάδι και τους πατάμε με πηρούνι.
Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε λωρίδες κι ύστερα σε μικρά κομμάτια και τις προσθέτουμε στους κρόκους μαζί με πάπρικα, μπούκοβο και λίγο μαϊντανό.
Δουλεύουμε το μείγμα με το πηρούνι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση. Αλατίζουμε ελαφρά τα ασπράδια και τα γεμίζουμε βάζοντας μπόλικη γέμιση σε κάθε ασπράδι.
Πασπαλίζουμε με μπούκοβο, γαρνίρουμε κατά βούλησιν και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου