Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Κέικ με ελαιόλαδο και γλάσσο τυριού …

… Ο ουρανός φεύγει βαρύς πάνω από τη ζωή μου, ή μήπως πέφτει στο κεφάλι μας;


CIEL

ouranos


Σαν άλλοι ανυπότακτοι Γαλάτες, αρχίσαμε να τρέχουμε σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ να προλάβουμε την καταστροφή. Ψυχραιμία, παιδιά, κατά προτίμηση ολύμπια που είναι και και δικό μας προϊόν. 
Κι αν ο ουρανός μας πλησιάζει, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν – εναλλακτικά ή ταυτόχρονα. Μπορεί να χαμήλωσε ο ουρανός με τα βαρειά του σύννεφα ή να σηκώθηκε το κεφάλι μας και γι’ αυτό τον πλησίασε.
Πάντως, σε καμιά περιπέτεια του Αστερίξ δεν έπεσε τελικά ο ουρανός στο κεφάλι τους. Θέλω να πιστεύω ότι ούτε και στο δικό μας θα πέσει τελικά. Αρκεί να μην είναι χωμένο στην άμμο.
Κι αφού άσπρη μέρα και για μας δεν προβλέπεται άμεσα, ας δούμε ένα άσπρο κέικ …


Κέικ με ελαιόλαδο, γιαούρτι και γλάσσο τυριού

ΑΝΩΘΕΝ  


υλικά:
2 και 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κοφτά κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα ζάχαρη
1 άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
3 αυγά
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 βανίλιες

Για το γλάσσο:
200 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
ξύσμα λεμονιού

Για το σερβίρισμα:
2 νεκταρίνια ή άλλο φρούτο εποχής
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη





Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπωλ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε με πηρούνι το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι.



ΥΛΙΚΑ

ΥΓΡΑ

ΚΡΕΜΑ



Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο των στερεών υλικών και ρίχνουμε τα υγρά.
Ανακατεύουμε με κουτάλι ή σπάτουλα, από το κέντρο προς τα έξω, μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Αν το μείγμα είναι πολύ πυκνό, το αραιώνουμε με λίγο γάλα.



ΣΥΖΕΥΞΗ

ΑΝΑΜΙΞΗ

ΖΥΜΗ



Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη μια κλασσική φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα.


ΦΟΡΜΑ

ΑΔΕΙΑΣΜΑ

ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 35΄-40΄. Κάνουμε το τεστ του μαχαιριού και, αν βγει στεγνό, ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ να σταθεί για 5΄. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.



ΨΗΜΜΕΝΟ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ



Για να φτιάξουμε το γλάσσο, ανακατεύουμε με κουτάλι το τυρί κρέμα, την άχνη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε το περισσότερο γλάσσο πάνω στο κέικ και το υπόλοιπο στο κέντρο του.


ΓΛΑΣΣΟ ΑΝΑΜΙΞΗ

ΓΛΑΣΣΑΡΙΣΜΑ

 ΜΕ ΓΛΑΣΣΟ



Γεμίζουμε το κέντρο του κέικ με τα κομμένα φρούτα, που έχουμε ανακατέψει με την καστανή ζάχαρη.



ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΚΡΑΤΗΡΑΣ


Σερβίρουμε.

ΚΟΒΩ

ΚΟΜΜΑΤΙ

ΓΛΑΣΣΟ ΦΛΟΥ

ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΙΑΤΟ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου