Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μανιτάρια με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι …

… Γιαλόμ, Γιαλόμ, πηγαίναμε και τά ’δαμε τα χαΐρια μας. Και στο ντιβάνι του ξάπλωσα, και στον κήπο του Επίκουρου βολτάρισα κι όταν έκλαψε ο Νίτσε τσοντάρισα χαρτομάντηλο.
Αλλά πέραν τούτου ουδέν.
Και απ’ του Μπουκάι πέρασα, να βασιστώ επάνω του, να μου πει μια ιστορία, να ταυτιστώ με τον ελέφαντα, να σκεφτώ, να δω στον έρωτα. Αλλά μέχρις εκεί.
Και τα βιβλία αυτοβοήθειας προθύμως προμηθεύτηκα, με τα ζωάκια – κραυγαλέα σύμβολα στο εξώφυλλο. Η κλεισμένη στο καβούκι της χελώνα, ο κλεισμένος στον εαυτό του σκαντζόχοιρος … κι εκεί έκλεισα τα βιβλία και τελείωσε άδοξα η ενασχόλησή μου με το ζωικό βασίλειο και τα χούγια του.
Έ
να βραδάκι, λοιπόν, που έβλεπα με την κόρη μου τις Τρελές περιπέτειες του Λούκυ Λουκ στην Άγρια Δύση, άκουσα από έναν πιονέρο με αστεία προφορά τη μαγική φράση “Σκεφτόμαστε θετικά. Γιατί όταν σκεφτόμαστε θετικά, αποκλείεται να σκεφτόμαστε αρνητικά”.
Στην αρχή το πήρα στο σορολόπ. Όταν όμως το σκέφτηκα λιγάκι, συνειδητοποίησα το μεγαλείο της απλότητας. Κι όταν το δοκίμασα καναδυό φορές, είδα ότι το κόλπο πιάνει. Αρκεί να προσπαθήσεις στην αρχή, μέχρι να σου γίνει συνήθεια. Θα μπορούσε κάποιος να το πει πιο επιστημονικά, ίσως και πιο τεκμηριωμένα, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Αν συμμαζεύουμε το μυαλό μας κάθε που ξεστρατίζει και το βάζουμε να σκέφτεται θετικά … τότε αποκλείεται να σκέφτεται αρνητικά.
Είναι στην ίδια λογική με το Think pink που ξεκίνησε δυναμικά κι ύστερα, με την κατάχρηση και την υπερβολή, άρχισε να ξεφτάει και να ξεθωριάζει.
Όπως η σάλτσα ντομάτας όταν ενωθεί με το γιαούρτι …


Μανιτάρια με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι


ΠΙΑΤΟ ΑΝΩΘΕΝ


υλικά:
350 γρ. μανιτάρια
4 κουταλιές ντομάτα στον τρίφτη ή πασάτα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ κουταλάκι πάπρικα
λίγο μπούκοβο γλυκό
3 κουταλιές σούπας άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
μαϊντανός ψιλοκομμένος




Βάζουμε τη ντομάτα σε βαθύ τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι. Τα αφήνουμε να βράσουν μαζί για 5΄ και ρίχνουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και το μπούκοβο, μισή κούπα νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν καλά τα μανιτάρια και να εξατμιστεί το περισσότερο υγρό.


ΑΡΧΗ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε τα μανιτάρια να κρυώσουν ελαφρά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά.



ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΑΝΑΜΙΞΗ



Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα μανιτάρια με το μαϊντανό.



ΕΤΟΙΜΟ

ΚΟΝΤΙΝΟ

ΠΛΑΪ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου