Πριν λοιπόν την Προφωνή, την Κρεατινή και τη Τυρινή ιδού, κυρίες μου και κύριοι, σε παγκόσμια πρώτη –και μάλλον τελευταία- η Σφολιατινή. Μια εβδομάδα αφιερωμένη στη σφολιάτα. Γιατί; Επειδή βρήκα μερικές συνταγές μούρλια, όλες με σφολιάτα, και θέλω να τις φτιάξω τώρα …
Στριφτάρια με σταγόνες σοκολάτας
υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
40 γρ. σταγόνες σοκολάτας
ασπράδι αυγού
κρόκος αυγού
μαρμελάδα βερύκοκκο
Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας σε παραλληλόγραμμο διαστάσεων 30x40 εκ. και την κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Αλείφουμε το ένα κομμάτι με ασπράδι και σκορπίζουμε στην επιφάνειά του τις σταγόνες σοκολάτας.
Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι σφολιάτας και πιέζουμε ελαφρά για να κολλήσουν τα δύο φύλλα μεταξύ τους.
Κόβουμε λωρίδες διαστάσεων 5x20 εκ. και τις στρίβουμε κρατώντας τις από τις δύο άκρες.
Βάζουμε τα στριφτάρια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με τον κρόκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 20΄ περίπου.
Ξεφουρνίζουμε και γυαλίζουμε τα στριφτάρια αλείφοντάς τα με τη μαρμελάδα.
Αν χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα με φυτικά λιπαρά, σταγόνες κουβερτούρας και παραλείψουμε το αυγό, έχουμε ένα νηστίσιμο γλυκό ιδανικό για κέρασμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου