... Σαν τον Τίτυρο. Πρόσεξε γιατί κι εσύ έτσι θα την πατήσεις. Σαν τον ήρωα του Καζαντζάκη στον καπετάν-Μιχάλη που ρώταγε συνέχεια “Τί τυρός είναι αυτός, πάτερ; ” εξού και ξαναβαφτίστηκε “Τίτυρος ”.
Ιδού οι βλαβερές συνέπειες της άκρατης περιέργειας, ου μην αλλά και της ενοχλητικής φλυαρίας.
Τυρινή εβδομάδα ξεκινάει, η και Μακαρονού αποκαλούμενη, τυριά μπαίνουν στο σπίτι και στις συνταγές μας. Ρώτα να μαθαίνεις, αλλά μη μου σκίζεις και το κεφάλι. Άνοιξε καμμιά εγκυκλοπαίδεια ή, εν ανάγκη, βολέψου με τα κάτωθι SOS:
Τυρινή εβδομάδα ξεκινάει, η και Μακαρονού αποκαλούμενη, τυριά μπαίνουν στο σπίτι και στις συνταγές μας. Ρώτα να μαθαίνεις, αλλά μη μου σκίζεις και το κεφάλι. Άνοιξε καμμιά εγκυκλοπαίδεια ή, εν ανάγκη, βολέψου με τα κάτωθι SOS:
Αφιερωμένη στα τυριά λοιπόν η εβδομάδα που ξεκινάει κι έχω βάλει στο μάτι κάμποσες συνταγές από διάφορα μέρη του κόσμου, γιατί φέτος είπα να κάνουμε μια πολυπολιτισμική Τυρινή εβδομάδα. Με γεύσεις αλμυρές και γλυκές, από ολούθε, που θά ’λεγε κι ο Μπρίλης.
Και ιταλικά λαζάνια με πέστο και μοτσαρέλα θα κάνω, και βάφλες με μαρμελάδα και τυρί και μια πολύ ιδιαίτερη αγγλική σούπα με μήλα και τσένταρ και το περιβόητο αμερικάνικο mac and cheese και μια δροσερή σαλάτα με σέλινο και bocconcini κι ό,τι άλλο μας τραβήξει πρώτα το μάτι και μετά απ’ τη μύτη …
Βάφλες με μαρμελάδα και τυρί
υλικά:
1/2 κούπα τυρί κρέμα (με χαμηλά λιπαρά)
1/3 κούπας cottage cheese
2 κοφτές κουταλιές ζάχαρη άχνη
μαρμελάδα
1 συσκευασία έτοιμες βάφλες (σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για το τηγάνισμα
Δουλεύουμε με το πηρούνι το τυρί κρέμα, ρίχνουμε το cottage και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε στις μισές βάφλες μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Στρώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα λίγο από το μείγμα των τυριών και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες βάφλες.
Λυώνουμε σε τηγανάκι λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη και ροδίζουμε τις βάφλες και από τις δύο πλευρές.
Τις σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντάς τες προαιρετικά με άχνη και κανέλλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου