Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Σαλάτα με σέλινο, τοματίνια και μοτσαρέλα - Σουβλάκια μπανάνας με ανθότυρο ...

 ... Είναι μικρές και τριανταφυλλένιες. Κάτι συνταγούλες τόσες δα, που δε γεμίζουν ούτε δυο γραμμές για να τις γράψεις. 
Η ιδέα όμως είναι που μετράει κι όποιος τη σκέφτηκε ήταν τσίφτης και καραμπουζουκλής και να φέρει πάραυτα τον έλεγχο να του βάλω άριστα, καθόσον τον γραδάρισα για πολύ τσιριμπίμ-τσιριμπόμ  …


Σαλάτα με σέλινο, τοματίνια και μοτσαρέλα 

Winter caprese salad 




ΕΤΟΙΜΗ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ




Ψιλοκόβουμε διαγώνια 4 κλωνάρια σέλερυ και τα ανακατεύουμε με 1 κούπα bocconcini (μικρά μπαλάκια μοτσαρέλας) και 1 κούπα τοματίνια, κομμένα στη μέση.




ΣΕΛΙΝΟ
   
ΜΕ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΙΝΙΑ 



Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με 2 κουταλιές λάδι και 2 κουταλιές λεμόνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.   



ΑΡΤΥΜΕΝΗ





Σουβλάκια μπανάνας με ανθότυρο



  ΠΙΑΤΟ



Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσουν. 

Δουλεύουμε με πηρούνι λίγο ανθότυρο να μαλακώσει και τρίβουμε από πάνω του λίγο πιπέρι. 

Απλώνουμε το ανθότυρο στις ροδέλες της μπανάνας και τις περνάμε σε ξυλάκια για σουβλάκι.


ΡΟΔΕΛΕΣ
   
ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ



Στην ιταλική συνταγή κάθε σουβλάκι κλείνει με σταφίδες μουλιασμένες σε λίγο ρούμι  και περιχύνεται με μέλι. 

Εγώ έβαλα γλυκό σταφύλι για στανίκωμα και χρησιμοποίησα το σιρόπι του γλυκού για να περιχύσω τα σουβλάκια, αφού τα πασπάλισα με κανέλλα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου