Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Mac ’n’ cheese …

… Δε θέλω το τυρί, θέλω να βγω απ’ τη φάκα, λέει μια ισπανική παροιμία. Λιτά, περιεκτικά και σοφά, όπως όλες οι παροιμίες. Έχε την υπό την υποψία σου, μπορεί να σου χρησιμέψει την επόμενη φορά που θα δεις το τυρί αλλά όχι τη φάκα …


Mac ’n’ cheese





υλικά:
250 γρ. μικρό κοφτό μακαρονάκι (ή άλλο μικρό ζυμαρικό)
4 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες χλιαρό γάλα
1 δαφνόφυλλο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
χοντροτριμμένο τσένταρ
τριμμένη γραβιέρα







Βράζουμε το μακαρονάκι για 2΄ λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. 

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Λυώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και καβουρντίζουμε για 3΄-4΄.

Προσθέτουμε το γάλα και το δαφνόφυλλο. 

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ, την αποσύρουμε από τη φωτιά και  πετάμε το δαφνόφυλλο.

Ρίχνουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.



ΜΠΕΣΑΜΕΛ
   
ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ   ΕΤΟΙΜΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ 



Κρατάμε 1,5 κούπα από το νερό των ζυμαρικών, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. 

Αραιώνουμε τη μπεσαμέλ με το μακαρονόζουμο και την αδειάζουμε πάνω από τα μακαρόνια.

 Ανακατεύουμε καλά.



ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
   
ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟ   ΣΤΟ ΠΥΡΕΞ ΚΟΝΤΙΝΟ 



Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φαγητού με λίγο τσένταρ ακόμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄-20΄ περίπου.

Σερβίρουμε αμέσως.



 
ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ   ΕΤΟΙΜΟ

ΜΕΡΙΣ 






Από τα πιο δημοφιλή αμερικάνικα πιάτα, το macaroni and cheese κυκλοφορεί σε ατέλειωτες παραλλαγές. 
Αυτή είναι η βασική συνταγή του, το Classic baked Mac and Cheese, σύμφωνα με το περιοδικό του Food Network, που κυκλοφορεί με 50 παραλλαγές του εν λόγω πιάτου. 
Ανάμεσά τους η εκδοχή με μπύρα αντί για γάλα, με μπλε τυρί, με κρεμμύδια, με μανιτάρια, με αστακό, με μπέικον ή λουκάνικα, με μπρόκολο ή λιαστές ντομάτες, με αρακά ή σπανάκι και αγκινάρες, με πέστο, με σκόρδο, με κοτόπουλο ή πράσο, ακόμη και με βότκα ή ροκφόρ με καρύδια. 
Όσοι πιστοί …

image











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου