Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Κέικ με σοκολάτα και αχλάδι …

Κι άλλο, κι άλλο. Όχι γκολ, κέικ. Καταλαβαίνω ότι είναι εύκολο για πρωινό –πού να ζεσταίνεις ψωμί και να αλείφεις μαρμελάδες μες τ’ άγριο χάραμα, βολικό για κολατσιό, νόστιμο και κυρίως σπιτικό, αλλά πού να βρίσκω συνέχεια καινούριες συνταγές που να σας αρέσουν;
Ά
σε που λίγο-πολύ στην ίδια λογική κινούνται τα περισσότερα. Όσο κι αν τα εναλλάσσουμε, κάποια στιγμή το ρεπερτόριο επαναλαμβάνεται με ποτ-πουρί παλιών επιτυχιών. Το κλασσικό μαρμπρέ, ένα κέικ μπανάνας ή κανέλλας, ολικής ή με βρώμη, λαδιού με σταφίδες, μάφιν σοκολατένια ή με φρούτα και σταφίδες και φτου κι απ’ την αρχή.
Γι’ αυτό ενθουσιάστηκα όταν βρήκα ένα καινούριο κοσκινάκι κι έφτιαξα αμέσως το …


Ζουμερό κέικ με σοκολάτα και αχλάδι



ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
 



υλικά:
200 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. φαρίνα ή αλεύρι με μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
2 αχλάδια σε κυβάκια
60 γρ. φυστίκια Αιγίνης
ξύσμα πορτοκαλιού
μια πρέζα αλάτι




Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια με μεγάλο μαχαίρι – κάτι που είναι πιο εύκολο απ’ όσο ακούγεται. 

Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τ’ αυγά. 

Δουλεύουμε για λίγο το μείγμα και ρίχνουμε το αλεύρι, τη σοκολάτα, τα αχλάδια, τα φυστίκια και το ξύσμα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.


ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΖΥΜΗ  


Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 45΄-50΄. 

Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη.


ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΨΗΜΕΝΟ ΚΟΝΤΙΝΟ  ΚΟΜΜΑΤΙ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου