Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Κέικ με καρότο, ινδοκάρυδο και καστανή ζάχαρη …

… Αυγά, βούτυρο, γάλα τα χορτάσαμε τόσες μέρες. Για να μη πω ότι τα μπουχτίσαμε και γίνω αχάριστη τέτοιους καιρούς.
Νόστιμα υλικά είναι, ευέλικτα αλλά όχι και απολύτως απαραίτητα, ούτε για τη μαγειρική ούτε για τη ζαχαροπλαστική.
Και ιδού σήμερον κέικ λιτόν, υγιεινόν άμα και πεντανόστιμον, άνευ ωών, βουτύρατων και άλλων αμαρτωλών …

 

Κέικ με καρότο, ινδοκάρυδο και καστανή ζάχαρη

 

SAM_7216

 

υλικά:
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
2 κούπες καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ινδοκάρυδο
3/4 κούπας χυμός πορτοκαλιού 
1/4 κούπας αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
ξανθές και μαύρες σταφίδες
2 βανίλιες
1 κουταλιά ξύδι
κανέλα, μια πρέζα αλάτι

 

 

 

Βάζουμε σε μπωλ το χυμό πορτοκαλιού και το ηλιέλαιο.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λυώσει η ζάχαρη. 

 Προσθέτουμε σόδα και μπέικιν πάουντερ, το ξύδι και το αλάτι, αρωματίζουμε με κανέλλα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το καρότο, το ινδοκάρυδο, τις σταφίδες και λίγο-λίγο το αλεύρι. 

Καθώς το μείγμα γίνεται πιο βαρύ, το ανακατεύουμε με σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πάρει όλο το αλεύρι.

Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι με διάμετρο 24 εκ., αδειάζουμε τη ζύμη και ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.

 

ΜΙΓΜΑ 2ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40΄ περίπου. 

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.

 

IMG_20180416_115303IMG_20180416_115315IMG_20180416_123142IMG_20180416_123153SAM_7210

 


Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ζάχαρη άχνη όλη την επιφάνεια του κέικ ή μόνο γύρω-γύρω.

 


SAM_7212SAM_7218SAM_7214SAM_7219SAM_7220










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου