Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Κέικ με άρωμα κανέλλας …

… Κάτω στο γιαλό κάτω στο περιγιάλι, κόρην α- κόρην αγαπώ
Κόρην αγαπώ ξανθή και μαυρομάτα, δώδεκα χρονών
Δώδεκα χρονών κι ο ήλιος δεν την είδε, μόνο η μάνα της
Μόνο η μάνα της, Κανέλα τη φωνάζει, Κανελόριζα
Κανελόριζα, και άνθος της Κανέλας …


kaneloriza



Κέικ με άρωμα κανέλλας


2[1]

   

υλικά:
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. φαρίνα
60 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου)
80 ml γάλα
1 αυγό
2 βανίλιες

1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη (λυωμένα)
κανέλλα, ζάχαρη άχνη






Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό και τις βανίλιες. 

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. 

Ανακατεύοντας με σπάτουλα ρίχνουμε λίγη-λίγη τη φαρίνα, εναλλάξ με το γάλα.


ΖΥΜΗ


Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20 εκ. και αδειάζουμε τη ζύμη. 


ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄. 

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε το κέικ και το περιχύνουμε με το επιπλέον βούτυρο, πασπαλίζοντάς το με άχνη και κανέλλα.


ΚΟΜΜΑΤΙ 

.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου