Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Γαυροπιτάκια …

… Γαύρος. Όχι ο οπαδός του Ολυμπιακού ούτε το δύστροπο φυλλοβόλο δέντρο που έδωσε το όνομά του στο γραφικό χωριουδάκι της Ευρυτανίας.
Για το πολυαγαπημένο ψαράκι μιλάω. Γνωστός ο ριγανάτος και ξακουστός ο μαρινάτος. Γι’ αυτό προσπερνάω τους σελέμπριτι γαύρους για να φτιάξω ένα πιάτο ιδανικό για μεζεδάκι, που αρέσει και στα πιτσιρίκια γιατί δεν έχει κόκκαλα και το κάνουν μια μπουκιά …


Γαυροπιτάκια

ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ

    
υλικά:
600 γρ. γαύρος φιλεταρισμένος
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
1 μεγάλη ντομάτα σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι, αλεύρι





Καθαρίζουμε το γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και τα εντόσθια.

 Τον πλένουμε καλά μέσα-έξω. 


ΓΑΥΡΟΣ



Φιλετάρουμε το γαύρο..

Ανοίγουμε κατά μήκος της κοιλιάς και μέχρι την ουρά …


ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΑ Ι


Τραβάμε με προσοχή τη ραχοκοκαλιά …


ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΑ ΙΙ 


και ιδού το φιλέτο … 


ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΑ ΙΙΙ 


Σ’ ένα μπωλ αλατοπιπερώνουμε το γαύρο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα.


ΝΤΟΜΑΤΑ-ΚΡΕΜΜΥΔΙ 



Ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με αρκετό αλεύρι που θα δέσει όλα τα υλικά.



ΑΛΕΥΡΙ 


Ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σχηματίζοντας μικρά πιτάκια.



ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ 


Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν από τη μια πλευρά, και τα γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη. 

Βγάζουμε τα γαυροπιτάκια σε απορροφητικό χαρτί. 

Σερβίρουμε.


ΠΙΑΤΟ

.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου