Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Κέικ καρότο ...

  


Εγώ δεν θα το κάνω όπως ο Μπέκαμ. Θα το κάνω όπως ο Μπάγκς και θα βάλω ακόμη περισσότερα καρότα στην καθημερινή διατροφή μας.   

 

Βουρ στα καρότα λοιπόν. Βραστά, ωμά, σαλάτα, ψητά, ακόμα και σε κέικ …

       
Κέικ καρότο


   



υλικά:
3 αυγά
1 ,5 κούπα ζάχαρη
2 κούπες τριμμένο καρότο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας καρύδια αλεσμένα
2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
κανέλλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο
ξύσμα λεμονιού
σταφίδες





Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5' μέχρι να ασπρίσουν. 

Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα μυρωδικά και το καρότο και χτυπάμε ή ανακατεύουμε πολύ καλά.


   

 


      
Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. 

Τελευταία προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ή κουτάλι.



   

 



Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασσική φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄-45΄.



   
  
 



Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 15' και το ξεφορμάρουμε. 

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Τρατάρουμε.


   

 




.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου