... Έτσι δεν έλεγαν παλιά, όταν η χρησιμότητα υπερίσχυε της αισθητικής; Ωραίο, αλλά δεν τρώγεται. Ε, λοιπόν, τα δικά μου δέντρα και αστέρια και ωραία είναι και τρώγονται. Αμ πώς ...
Χριστουγεννιάτικα αλμυρά έλατα κι αστέρια σφολιάτας
Μέρες που είναι να φτιάξουμε το κατιτίς μας, αλλά και εποχές που είναι δεν είμαστε για πολλά έξοδα. Οπότε επιλέγουμε τυριά κατά την κρίση και την τσέπη μας.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα ελαφρά με τον πλάστη και την πασπαλίζουμε με τα τυριά, που έχουμε τρίψει στον ψιλό τρίφτη.
Τη διπλώνουμε και την ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη.
Με κουπ-πατ κόβουμε αστεράκια, δέντρα, φάτνες, χιονανθρωπάκια, ταράνδους και όλη τη χριστουγεννιάτικη χλωρίδα και πανίδα.
Μαζεύουμε τα κομμάτια που περίσσεψαν, τα ζυμώνουμε ελαφρά και τα ξανανοίγουμε.
Κόβουμε με κουπ-πατ και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπου μέχρι να
χρησιμοποιήσουμε όλη τη σφολιάτα.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με γάλα.
Πασπαλίζουμε εναλλάξ με
παπαρουνόσπορο, πάπρικα, ρίγανη και σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου,
για 15΄ περίπου, ή μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να πάρει ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε σε χριστουγεννιάτικες πιατέλες.

































Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου