... Αποτοξίνωση; Λιτότητα; Νηστεία; Χορτοφαγία; Οικονομία; Όλα μαζί με λίγη ταχυδακτυλουργία. Με 3 πατάτες, μια κονσέρβα ρεβύθια και δυο χεριές σπανάκι, μια κατσαρόλα νοστιμότατο, υγιεινό και θρεπτικό φαγητό ...
Πατάτες με ρεβύθια και σπανάκι
υλικά:
1 κρεμμύδι
3 μέτριες πατάτες
300 γρ. βρασμένα ρεβύθια (από κονσέρβα)
300 γρ. σπανάκι
δεντρολίβανο
πάπρικα (εδώ γλυκιά καπνιστή)
ζωμός (περίπου 750 ml)
προαιρετικά: μια τσιμπιά καυτερό μπούκοβο
Πλένουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι.
Το σωτάρουμε μαζί με το δεντρολίβανο να βγάλουν μυρωδιά.
Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αν θέλουμε και με λίγο ή περισσότερο από το νερό της κονσέρβας.
Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε 2-3 φορές και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο, πάπρικα και μπούκοβο.
Ρίχνουμε ζωμό μέχρι να καλυφθούν σχεδόν.
Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
Ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε να πέσει σε όγκο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Σιγομαγειρεύουμε για άλλα 10΄ και ανάλογα με το πόσο ζουμί θέλουμε στο φαγητό.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Σερβίρουμε.