Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Κέικ με μπανάνα και γάλα καρύδας ...

 ... Είχα ένα και μοναχικό σαν τα λουμίνια του Ζήκου. Ξέμεινε από τις εποχές που έφτιαχνα κανένα ινδοελληνικό για το κορώνι μου ή τον εύκολο χαλβά στο φούρνο. Τώρα το κορώνι μου έγινε μετανάστης και τρώει αυθεντικό ινδικό από άλλους μετανάστες και το γάλα καρύδας με κοιτάει απ' το ντουλάπι. I blink first κι αποφασίζω να το βάλω σε ένα κέικ ...


Κέικ με μπανάνα και γάλα καρύδας





υλικά:
2 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει (κόκκινη φαρίνα)
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/3 κουτ. γλ. μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
1/2 κουτ. γλ. κανέλλα
1 κούπα γάλα καρύδας
2 μεγάλες γινωμένες μπανάνες
2 αυγά

2 κουταλιές μαρμελάδα βερύκοκκο ή πορτοκάλι
φιλέ 
αμυγδάλου





Βάζουμε σε μεγάλο μπωλ το αλεύρι και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε το μπέικιν, τη σόδα και τις βανίλιες. 




Πατάμε τις μπανάνες με πηρούνι.





Ρίχνουμε στο μείγμα του μπωλ τα αυγά και την κανέλλα.





Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και 
τις μπανάνες.





Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη ή σπάτουλα σιλικόνης να αναμειχθούν πολύ καλά. 





Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί ή λαδωμένη και αλευρωμένη.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου για 35'-40΄.





Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

Αλείφουμε το πάνω μέρος του με τη μαρμελάδα.





Πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.







Τρατάρουμε.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου