... Εγώ να το δεχτώ ότι το ψητό παντζάρι έχει άλλη γλύκα και νοστιμιά. Αλλά αλήθεια μου προτείνεις να τυλίξω τα παντζάρια σε αλουμινόχαρτο και να τα ψήσω για 1 ώρα στο φούρνο; Αλήθεια τώρα; Ακόμη κι αν το έλεγε κάποτε η συνταγή, εσύ που την προτείνεις την σήμερον ημέρα δε βλέπεις τι καιρός περνάει;
Να υποθηκεύσουμε το σπίτι για να ψήσουμε τα παντζάρια; Ούτε τη φακή θα βράσω, θα βάλω βρασμένη από κονσέρβα και παντζάρια έτοιμα βρασμένα στον ατμό. Μην κοιτάς τα τοματίνια, έτυχε και μου περίσσεψαν ψημμένα από την Κυριακή που πύρωσα το φούρνο κι έψησα μαζί πίτα, κέικ, φαγητό και ψωμί για όλη την εβδομάδα ...
Φακές σαλάτα με παντζάρια και τοματίνια
υλικά:
400 γρ. βρασμένη φακή (από κονσέρβα)
2-3 βρασμένα παντζάρια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
10-12 τοματίνια (εδώ ψημμένα)
λίγη πάστα τσίλι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι, κύμινο
λάδι, ξύδι (εδώ μηλόξυδο)
Στραγγίζουμε τις φακές και τις ξεπλένουμε.
Κόβουμε τα παντζάρια σε κύβους και το κρεμμυδάκι σε ροδέλες.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση. Εγώ τα έβαλα ολόκληρα επειδή συρρικνώθηκαν με το ψήσιμο.
Βάζουμε σε σαλατιέρα τις φακές, το παντζάρι, το κρεμμυδάκι και τα τοματίνια.
Προσθέτουμε το τσίλι και ανακατεύουμε.
Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ξύδι.
Χρωματίζουμε με το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε.
Προαιρετικά, με λίγο τυρί cottage.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου