Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Μπιφτεκάκια από μπρόκολο ...

 ...  “ΠΟΛΗΣΕΙΣ ΑΦΤΟΚΙΝΙΤΩΝ”

Το αφτοκίνιτον αφτό είν’ οικονομικόν,
προτοφανές εις κάφσιμα κι επαναστατικόν
έχεται κατανάλοσιν ελάχυστον τον μήνα
κε ούτε σας χριάζεται το θέρος η βενζήνα
αν κινιθή δε εναλάξ ημέρα παρ’ ημέρα
οικονομίαν έχετε ακόμη καλητέρα,
κι έξο από την πόρτα σας αν είν’ παρκαρισμένο
θα διακοσμεί το σπίτη σας όπος είνε βαμένο.
Σεις φόρους θα πληρόνετε κε εις τον Δήμον τέλη
άτινα θα γλητόνετε γκαράζ που δεν θα θέλει.
Όλοι που πήραν απ’ αφτό είν’ ευχαριστιμένοι
παν με τα πόδια στις δουλιές κ’ είν’ κατενθουσιασμένοι.
Διατή να το κινήσεται να σας καταστραφεί
άλοστε κε η κίνισις δεν θα σας οφελήση
διότη με χρήσιν σηνεχή θα λάβετε κε κλήσι.

 

 Μπιφτεκάκια από μπρόκολο

 

 

 

υλικά:
1 μέτριο μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια)
1-2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. νιφάδες βρώμης
2 αυγά
100 γρ. ημίσκληρο τυρί (εδώ με χαμηλά λιπαρά)

 

 

 Πλένουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια κρατώντας για τη συνταγή μόνο τα μπουκετάκια. Τα κοτσάνια τα βράζουμε ξεχωριστά και τα κάνουμε σαλάτα με λίγο λάδι και πολύ λεμόνι.




Βράζουμε τα μπουκετάκια στον ατμό ή σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

 

 

 

 

Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τα ψιλοκόβουμε ή τα πατάμε με πηρούνι.

 

 

 

 

Βάζουμε το μπρόκολο σε μπωλ και προσθέτουμε 1 ή 2 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδο ανάλογα με το πόσο το αντέχουμε (ή αν είμαστε Ισπανοί) και τη βρώμη. 

Ανακατεύουμε με πηρούνι.

 

 

 

 

Ρίχνουμε τα αυγά και το τριμμένο τυρί.

 Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε καλά με κουτάλα ή σπάτουλα ή με το χέρι μας.

 

 

 

 

Πλάθουμε μπιφτέκια στο σχήμα που προτιμάμε, εμένα μου αρέσουν περισσότερο ατρακτοειδή σαν σουτζουκάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

 

 

 

Αλείφουμε γενναιόδωρα με λάδι.

 

 

 

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 20΄.

 

 

 

 

Σερβίρουμε.







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου