Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Κουλουράκια πορτοκαλιού ...

 ... Σα μικρά παιδιά είναι οι άντρες, καλά τό 'λεγε η Λωξάντρα. Και τα μικρά παιδιά ζηλεύουν και παραπονιούνται. Κουλουράκια σου έδωσα να πάρεις μαζί, κουλουράκια πρέπει να υπάρχουν κι εδώ. Για το μεγάλο παιδί. Γεννηθήτωσαν ...


Κουλουράκια πορτοκαλιού





υλικά:
200 γρ. λάδι (εδώ ηλιέλαιο και αραβοσιτέλαιο)
200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
150 γρ. ζάχαρη
1/2 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ ή λικέρ (εδώ πορτοκάλι)
1 κουταλιά κανέλλα
3/4 κουτ. γλ. σόδα
3/4 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα πορτοκαλιού
 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις






Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη το λάδι, το χυμό, το κονιάκ και το ξύσμα με τη ζάχαρη, την κανέλλα, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. 







Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. 

Η δοσολογία για το αλεύρι είναι ενδεικτική. 

'Ισως χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο. 







Στην αρχή αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη και όταν το μείγμα βαρύνει ζυμώνουμε με το χέρι. 







 
Πλάθουμε κορδόνι με τη ζύμη και σχηματίζουμε κοτσίδα. 

Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ή λαδωμένα.






Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄ περίπου. 

Αν βάλουμε δύο ταψιά μαζί, χρησιμοποιούμε τη λειτουργία του θερμού αέρα.








Αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν και τα φυλάμε σε γυάλινο βάζο ή μεταλλικό κουτί.

Γίνονται περίπου 100 κουλουράκια στο μέγεθος που δείχνουν οι φωτογραφίες.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου