Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Κέικ ελαφρύ με καλαμπoκάλευρο και γιαούρτι ...

... Στο τελευταίο τσεκ-απ όλα πήγαν λίγο απ. Βοήθησε και το Πάσχα να γίνουν τόσο απ. Γι' αυτό από σήμερα αρχίζουν οι περικοπές κι ο περιορισμός των λιπαρών. Κοίτα τώρα τι ωραίο κέικ γίνεται με 3 κουταλιές λάδι ...



Κέικ ελαφρύ με καλαμποκάλευρο και γιαούρτι 



  



υλικά:
200 γρ. αλεύρι
200 γρ. καλαμποκάλευρο (ή ψιλή πολέντα)
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. γιαούρτι
3 αυγά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι




΄Όταν απ' την αρχή σου χαμογελάνε τ' αυγά στο μπωλ, πώς να μη γίνει ωραίο το κέικ;






Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη, ν’ ασπρίσουν και ν’ αφρατέψουν.








Αρωματίζουμε με το ξύσμα, ρίχνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. 








Προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι και αναμειγνύουμε καλά.








Ρίχνουμε λίγο-λίγο το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα. 






Μόλις το μείγμα βαρύνει, αφήνουμε τον αυγοδάρτη και συνεχίζουμε με σπάτουλα σιλικόνης.






Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μια κλασσική φόρμα για κέικ.








Αδειάζουμε τη ζύμη.







Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 40΄.




 
      




Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.








Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.








Σερβίρουμε.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου