... Καροτσέρη τράβα, αλλά δεν πάμε στα Ταταύλα. Στη γωνία στρίψε αριστερά και ρώτα στο περίπτερο πώς πάμε για Νάπολι. Την περιοχή που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε την κολασμένη ...
Mozarella in carozza
υλικά:
8 φέτες λευκό ψωμί για τοστ
2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
4 αυγά
τριμμένη φρυγανιά
λιαστή ντομάτα, προσιούτο ή άλλο αλλαντικό
προαιρετικά: αλεύρι
Βγάζουμε τη μοτσαρέλα από το υγρό της και την αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι για 3-4 ώρες. Αν δεν έχουμε τόσο χρόνο, όταν την κόψουμε τη στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες περίπου 1 εκ.
Παρότι προτιμούμε το ψωμί ολικής άλεσης, οι συνταγές για mozarella in carozza τονίζουν πως πρέπει να τη φτιάξουμε με το κλασσικό λευκό ψωμί για τοστ και αυτό κάναμε.
Μοιράζουμε τη μοτσαρέλα στις 4 φέτες του ψωμιού.
Η βασική φτωχική συνταγή γίνεται μόνο με μοτσαρέλα. Πλέον εμπλουτίζεται κατά βούλησιν όπως ένα σάντουιτς. Εμείς βάλαμε λιαστές ντομάτες και βασιλικό σε μία εκδοχή και γαλοπούλα σε μια δεύτερη.
Βάζουμε πάνω από τη μοτσαρέλα λιαστές ντομάτες σε κομμάτια και 1-2 φυλλαράκια βασιλικού.
΄Η μια φέτα προσιούτο ή γαλοπούλα πάνω στη μοτσαρέλα.
Κλείνουμε με τις άλλες τέσσερις φέτες ψωμιού και πιέζουμε καλά με το χέρι μας.
Χτυπάμε σε βαθύ σκεύος που να χωράει άνετα τα τοστ τα τέσσερα αυγά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε άλλο σκεύος την τριμμένη φρυγανιά.
Βουτάμε πολύ καλά το κάθε τοστ στο αυγό, να καλυφθεί από όλες τις πλευρές.
Αν θέλουμε το περνάμε πρώτα από αλεύρι, εμείς προσπεράσαμε.
Αφήνουμε να στραγγίξει το παραπανίσιο αυγό και περνάμε το τοστ από τη φρυγανιά.
Το γυρνάμε να καλυφθεί από όλες τις πλευρές.
Υπάρχουν κι εκείνοι που κάνουν διπλό πανάρισμα στα τοστ. Αφού τα αφήσουν λίγο να σταθούν στο ψυγείο, τα περνάνε και δεύτερη φορά από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά. Εμείς προσπεράσαμε.
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, γυρίζουμε και τηγανίζουμε από την άλλη.
Θέλουμε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να λυώσει η μοτσαρέλα.
Μόλις βγάλουμε τα τοστ τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου