Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Hush-browns με πατάτα, μπρόκολο και κασέρι ...

 ... Νονά δεν είμαι, βαφτιστήρια δεν έχω, πού να ψάχνω τώρα ελληνικό όνομα για τα hush-browns; Και γιατί να έχουν ελληνικό όνομα αφού είναι αμερικάνικη συνταγή; Πατάτες είναι, ψιλοτριμμένες κι εμπλουτισμένες με τυρί, λαχανικά, αυγά, που μαγειρεύονται σαν μια γιγάντια τηγανίτα ...


Hush-browns με πατάτα, μπρόκολο και κασέρι



υλικά:
5 μεγάλες πατάτες
μισό μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια)
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κούπες τριμμένο τυρί (μαλακό ή ημίσκληρο, εδώ κασέρι)
4 κουτ. γλ. μουστάρδα Dijon
μισό κεσεδάκι (100 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
4 αυγά
1-2 κουταλιές βούτυρο

3-4 φέτες μπέικον




Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στον ατμομάγειρα μαζί με τα μπουκετάκια του μπρόκολου για 10΄. 

Δε θέλουμε να βράσουν οι πατάτες αλλά μόνο να βγάλουν λίγο από το άμυλό τους.





Αν δεν έχουμε ατμομάγειρα, βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα για 10΄. 

Το μπρόκολο το χρησιμοποιούμε ωμό, κομμένο σε μικρά κομμάτια.

Τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό τρίφτη. 

Θέλουμε περίπου 5 κούπες τριμμένη πατάτα. 




Κόβουμε και το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια.





Βάζουμε σε μεγάλο μπωλ τις πατάτες και το μπρόκολο και αλατοπιπερώνουμε καλά. 





Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το τυρί.





Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, τη μουστάρδα και το γιαούρτι.





Ανακατεύουμε καλά.





Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά.





Καλύπτουμε το μπωλ με μεμβράνη φαγητού και το αφήνουμε στο ψυγείο από 2 ώρες έως μία μέρα.

Τηγανίζουμε το μπέικον σε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ή αντικολλητικό ταψάκι.





Βγάζουμε το μπέικον και στο ίδιο σκεύος λυώνουμε το βούτυρο.





Αδειάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας για 8΄-10΄, πιέζοντας ελαφρά το μείγμα προς τα κάτω, ώστε να γίνει ένα σχετικά συμπαγές σύνολο.





Βάζουμε το σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς  κελσίου για 25΄-30΄. 





Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει ελαφρά.

Σερβίρουμε με το τηγανισμένο μπέικον.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου