Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Σούπα πικάντικη με καλαμπόκι και γαρίδες ...

... Καιρό είχαμε να φάμε μια θουπίτθα. Και σήμερα που έξω φυσάει και βρέχει και μπορεί να ρίξει και χιονόνερο, είναι η πιο κατάλληλη μέρα για μια ...


Σούπα πικάντικη με καλαμπόκι και γαρίδες





υλικά:
1 μικρό κρεμμύδι 
2 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπερίτσα ή λίγη πάστα τσίλι
1,5 λίτρο ζωμός κότας (ή λαχανικών για νηστίσιμη)
1 κονσέρβα καλαμπόκι (350 γρ. γραμμάρια)
350 γρ. γαριδούλες (εδώ κατεψυγμένες)

2 τορτίγιες (εδώ ολικής)





Κόβουμε τις τορτίγιες σε λωρίδες.





Τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα και να τραγανίσουν (περίπου 5΄-7΄).




Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και τα σκόρδα, όλα ψιλοκομμένα.





Σωτάρουμε για 5΄, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και προσθέτουμε την πάστα τσίλι.

Αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε για άλλα 5΄.





Προσθέτουμε το ζωμό κότας (ή λαχανικών για νηστίσιμη σούπα) και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το καλαμπόκι. 





Καπακώνουμε και βράζουμε για 10΄.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για άλλα 5΄. 





Σερβίρουμε με τις ψημμένες λωρίδες τορτίγιας και, αν θέλουμε, λίγο μαϊντανό.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου