Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Δαμάσκηνα με σοκολάτα ...

 ... Να κεράσεις στη δουλειά θες κορώνα μ';
 Γλυκό χειροποίητο χωρίς μπελά, κόπο και έξοδα, να μεταφέρεται, να μη θέλει πιάτα και κουταλομαχαιροπήρουνα, να είναι covid free και ασφαλές και για σένα που κερνάς και για τους άλλους που τρατάρονται; Και πελάγωσες;
Skip the drama, come to mama,


mother knows best.
Α, και η επικάλυψη είναι σοκολάτα ...


Δαμάσκηνα με σοκολάτα




υλικά:
αποξηραμένα δαμάσκηνα (απύρηνα)
σοκολάτα κουβερτούρα

προαιρετικά: 1-2 κουταλιές ηλιέλαιο





Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και τη βάζουμε σε μπωλ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.

Τη λυώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία προσέχοντας να μην την παραζεστάνουμε. Προτιμότερο είναι να το κάνουμε σταδιακά για 1΄-2΄ τη φορά. 

Όταν αρχίσει να λυώνει, μπορούμε να βγάλουμε το μπωλ και να ανακατεύουμε με πηρούνι μέχρι να λυώσει και η υπόλοιπη σοκολάτα από την υπάρχουσα θερμοκρασία.

Αν θέλουμε πιο γυαλιστερή τη σοκολάτα, ρίχνουμε 1-2 κουταλιές ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά.





Βουτάμε ένα-ένα τα δαμάσκηνα στη σοκολάτα και τα βγάζουμε κρατώντας τα λίγο στον αέρα ώστε να τρέξει η παραπανίσια σοκολάτα.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. 





Τα αφήνουμε σε κρυώσουν και να στερεοποιηθούν μακριά από ζέστη αλλά όχι στο ψυγείο. 

Μπορούμε να τα βγάλουμε το βράδυ σε προστατευμένη βεράντα και να τα πάρουμε μέσα το πρωί.





Τρατάρουμε.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου