... Αφού γίνονται γιαχνί με πατάτες, γιατί να μη γίνονται και με αρακά; Το κοτόπουλο γίνεται, το μοσχάρι επίσης, γιατί όχι και τα καλαμαράκια; ...
Καλαμαράκια με αρακά
υλικά:
600 γρ. καλαμαράκια
1 κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο
μισό ποτηράκι λευκό κρασί
1 φρέσκια ντομάτα ή πουρές ντομάτας
1/2 κουτ. τοματοπελτές
500 γρ. αρακάς (εδώ κατεψυγμένος)
άνηθος
1 πατάτα (προαιρετικά)
Πλένουμε τα καλαμαράκια, τα καθαρίζουμε και αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 5΄.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τα σωτάρουμε μαζί για άλλα 5΄.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 3΄-4΄ να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Ρίχνουμε έναν κύβο ή/και αλατοπιπερώνουμε.
Αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό.
Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄.
Προσθέτουμε τον αρακά, την πατάτα σε κύβους αν τη θέλουμε στο φαγητό, και τον άνηθο.
Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για άλλα 20΄ περίπου.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αν η σάλτσα χρειάζεται δέσιμο αφαιρούμε το καπάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου