... Ξανά, και ξανά και ξανά. Όταν αγοράζω κιμά, αφού ταλαντευτούν στιγμιαία ανάμεσα σε παστίστιο, κανελόνια ή τα κλασσικά μακαρόνια με κιμά, για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο θα ζητήσουν ...
Τσίλι κον κάρνε
υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο
ντομάτα κονκασέ
1 κουταλιά τοματοπελτές
πιπεριές τσίλι, ή πάστα τσίλι ή τσίλι σε σκόνη
πάπρικα (εδώ καπνιστή και όχι καυτερή)
ρίγανη
κορίανδρος, μαϊντανός
1 κούπα ζεστό νερό ή ζωμός
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (kidney beans)
προαιρετικά: 1 κομματάκι μαύρη σοκολάτα
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε το κρεμμμύδι για 5΄ να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια, την πάστα τσίλι, την πάπρικα και τον κορίανδρο.
Σωτάρουμε μαζί για άλλα 5΄ .
Ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αλλάξει χρώμα, να στεγνώσει και να γίνει σπυρωτός.
Προσθέτουμε ντομάτα κονκασέ (περίπου μισή κονσέρβα), τον τοματοπελτέ και το ζωμό ή νερό.
Αρωματίζουμε με ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Αν θέλουμε, δίνουμε μια έξτρα νότα με ένα μικρό τετραγωνάκι μαύρη σοκολάτα.
Εμείς θέλαμε.
Ανακατεύουμε καλά, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε τον κιμά για 40΄.
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα φασόλια και τα προσθέτουμε στον κιμά.
Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό νερό.
Μαγειρεύουμε για άλλα 15΄.
Σερβίρουμε.
Το τσίλι κον κάρνε τρώγεται σκέτο πάνω σε τσιπς τορτίγιας ή συνοδεύεται από ένα απλό λευκό ρύζι. Ή τυλίγεται σε τορτίγιες, με λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου