Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Μακαρονάδα με τηγανητά αυγά και μυζήθρα …

… Φτάσαμε και φέτος στην Τυρινή εβδομάδα, τη Λευκή, τη Μακαρονού. Το ξεγράψαμε το κρέας μέχρι το Πάσχα, τραγουδήσαμε το …

Πέθαν’ ο Κρέας, πέθανε,
ψυχομαχάει κι ο Τύρος
σηκώνει ο Πράσος την ουρά
κι ο Κρέμμυδας τα γένια,
κι η Βρούβα, η παλιόβρουβα,
στέκεται στην καβάλα
να πέσει στην τσουκάλα

κι είμαστε έτοιμοι να βουτήξουμε στα γαλακτοκομικά, τις πίτες, τα τυριά και τις μακαρονάδες. Κι υπάρχει μια απλή, απλούστατη μακαρονάδα, με τρία μόνο απλά, απλούστατα υλικά, που ξεχάστηκε με τα χρόνια κι είναι κρίμα. Κρίμα κι άδικο να μην έχει δοκιμάσει κάποιος αυτή τη νοστιμιά …


Μακαρονάδα με τηγανητά αυγά και μυζήθρα

           





υλικά:
250 γρ. σπαγγετίνι
4 αυγά
ξηρή μυζήθρα ή γραβιέρα







Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε λίγη μαργαρίνη ή βούτυρο ή 2-3 κουταλιές λάδι στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.






Παράλληλα τηγανίζουμε τα αυγά σε ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι και πιπέρι. Φροντίζουμε να ψηθεί το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει ρευστός.






Μοιράζουμε τα μακαρόνια στα πιάτα, βάζουμε επάνω 1-2 αυγά, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τυρί και τρίβουμε μαύρο πιπέρι.






Σερβίρουμε αμέσως. Σπάμε τον κρόκο για να τρέξει πάνω στα μακαρόνια και απολαμβάνουμε.





     


    


   










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου