Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Μεξικάνικη σούπα με φασόλια …



… και ξαναβίβα και μπράβο, τιμή και δόξα στο Χριστόφορο Κολόμβο και όλα τα συναφή, μπράβο και στους Ίνκας που καλλιεργούσαν καλαμπόκι. Μπράβο και σε μένα που έχω στοκ στα ράφια μου και την έφτιαξα στο πι και φι.
Αυτή την ωραιότατη σουπίτσα, για μια μέρα κρύα και χινοπωριάτικη …



Μεξικάνικη σούπα με φασόλια και καλαμπόκι









υλικά:
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ή 1 κουταλιά πάστα τσίλι
ή καυτερό μπούκοβο
1 κούπα ζωμός κότας ή λαχανικών 

τσιπς τορτίγιας






Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο και το τσίλι για 1΄-2΄.








Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τα φασόλια και το καλαμπόκι στραγγισμένα. 










Προσθέτουμε το ζωμό και μια κούπα ζεστό νερό και αλατοπιπερώνουμε κατά βούλησιν. 

Μόλις η σούπα πάρει βράση, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄.
    
     
     





Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και ρίχνουμε τα μισά τσιπς τορτίγιας, σπασμένα με το χέρι μας σε κομμάτια.

 Βράζουμε 2΄-3΄, ίσα να μαλακώσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά.











Σερβίρουμε τη σούπα με τα υπόλοιπα τσιπς και, προαιρετικά, ελάχιστο χυμό λεμονιού.








    









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου